SBS Investments
Image default
Zakelijk

Investeren in tevreden medewerkers, hoe pak je dat aan?

Als werkgever wil je natuurlijk dat jouw werknemers tevreden zijn en met plezier naar hun werk gaan. Helaas is dat laatste niet altijd het geval. Het gevolg? Een hoog ziekteverzuim. Medewerkers die niet tevreden zijn, die zich niet goed voelen of die het niet naar hun zin hebben op het werk zullen zich ziekmelden. Dit kost je als werkgever een hoop geld en daarom kun je beter investeren in tevreden medewerkers. Maar hoe pak je dat aan? We geven je in dit artikel graag een aantal tips!

Zorg voor een protocol

Het is belangrijk dat er een protocol is waar iedere medewerker van op de hoogte is. In zo’n verzuimbeleid staat precies omschreven wie welke rol heeft en wat medewerkers kunnen verwachten. Bovendien bestaat het beleid dus uit een verzuimprotocol waarin omschreven staat wat de werkgever van de medewerker verwacht wanneer hij of zij ziek is.

Investeren in opleiding

Als werkgever is het een goed plan om opleidingsbudgetten vrij te maken en om jouw medewerkers de mogelijkheid te bieden om een bepaalde opleiding, cursus of training te laten volgen. Het lijkt misschien duur, maar uit onderzoek is zelfs gebleken dat een opleidingsbudget onderaan de streep zorgt voor een minder ziekteverzuim. Dat komt onder andere omdat medewerkers het waarderen dat zij zichzelf kunnen ontwikkelen.    

Investeren in gezondheid

Gezonde medewerkers is voor werknemers heel belangrijk. Als werknemer kun je jouw medewerkers stimuleren om in beweging te komen. Schaf bijvoorbeeld een aantal bureaufietsen aan, zodat medewerkers die de hele dag achter een bureau werken toch een beetje beweging krijgen. Gezonde voeding is natuurlijk net zo belangrijk. Zo kun je als werkgever zorgen dat jouw werknemers elke dag de mogelijkheid hebben om vers fruit te eten. Stel bijvoorbeeld ook eens een lunchwandeling voor.

Weet wat er speelt

Als werkgever is het belangrijk dat je in contact blijft met jouw medewerkers en dat je weet wat er speelt. Voer daarom regelmatig gesprekken om te vragen hoe iedereen zich voelt en of er dingen beter kunnen. Vraag bijvoorbeeld naar de werksfeer. Krijg je feedback? Neem dit dan serieus en onderneem stappen om de werksfeer te verbeteren. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook vragen naar de werkdruk en hoe iedereen daarmee omgaat. Merk je dat sommige het niet aankunnen? Kijk dan naar maatregelen om de werkdruk te verminderen. Bijvoorbeeld door nieuw personeel aan te nemen.

Zorg voor een ergonomische werkplek

Zorg ervoor dat het jouw werknemers aan niets ontbreekt. Zorg voor een goede bureaustoel, een goed bureau en goed werkapparatuur. Een trage laptop werkt bijvoorbeeld op je zenuwen. Investeer in zo’n geval in nieuwe computers.

Gerelateerde artikelen

Informatie verwerken

Een webcamcover bedrukken doe je snel bij webcamcovers.nl

Uw koeltransport goed geregeld