SBS Investments
Image default
Zakelijk

Hoe werkt oude computers inleveren?

Oude computers inleveren heeft veel voordelen. Ten eerste kan er zo enorm op grondstoffen en onderdelen worden bespaard. Er kunnen veel meer onderdelen van een oude computer worden gebruikt dan je denkt, vaak kan tot wel 84% van de computer worden hergebruikt. Dit is dus erg gunstig voor het milieu, want er kan zo worden bespaard op grondstoffen, waardoor er sprake is van minder uitstoot. Daarnaast kun je de ruimte waar de oude computers lagen weer gebruiken voor andere dingen. Ideaal toch?

Stappenplan van inleveren

Er wordt een vast stappenplan gevolgd bij oude computers inleveren. Als eerst geef je natuurlijk aan dat je een afspraak wil maken. Daarna geef je aan of het om een totaal gaat van meer of minder dan 200 kilogram. Oude computers met een totaalgewicht van meer dan 200 kilogram inleveren is namelijk gratis. De derde stap is het plannen van een datum waarop de computers kunnen worden opgehaald. Vervolgens halen de chauffeurs de computers op de afgesproken datum bij je op. Ten slotte krijg je binnen vijf werkdagen een milieucertificaat, een transport document en de nul-factor opgestuurd.

 

Datavernietiging

Computers die gebruikt zijn bevatten vaak nog informatie op de harddisks. Als je oude computers inlevert, wordt al deze informatie op een veilige manier verwijderd. Dit kan op locatie gebeuren, maar ook bij het bedrijf zelf.