SBS Investments
Image default
Aanbiedingen

Ethereum: van uitbraak naar recordhoogte, tot terug bij het begin

Halverwege februari 2021 steeg de koers van Ethereum naar een absoluut hoogtepunt. Na een periode van voornamelijk zijwaarts handelen, brak de prijs ineens uit terwijl voornamelijk Aziaten aan het handelen waren. De piek, met €1665 de hoogste waarde tot nu toe gemeten, stortte echter dezelfde dag weer terug in. Een terugblik naar de roerige afgelopen maand.

Grootste uitbraak na tijdelijk zijwaarts handelen

Ethereum was aan het begin van dit jaar direct al goed bezig. Een kleine afvlakking aan het begin van het jaar was totaal niet representatief voor de rest van het jaar, zo leek het. Via enkele kleine dalingen tussendoor steeg de koers over de algehele linie van zo’n €600 aan het begin van januari tot meer dan €1100 aan het einde van de maand. Deze positieve lijn zette zich steeds verder door, tot het tegen het einde van de eerste week van februari licht afvlakte. Deze week luidde het begin van periode van zijwaarts handelen, waarin de prijs redelijk consistent bleef en weinig grootste veranderingen had.

Toen kwam 18 februari 2021, de dag waarop Ethereum echt rap uitbrak. De waarde schoot flink omhoog. ’s Ochtends werd nog gesproken over een all time high van €1587, waar deze later op in de week al meerdere keren verbroken werd en zelfs op €1665 uit kwam.

Op weg naar de 2000 dollar-grens?

Het leek voor de Ethereum koers de goede kant op te gaan. Nadat de valuta 3 jaar geleden voor het eerst de 1000 dollar-grens doorbrak, leek iedereen het doorbreken van de 2000 dollar-grens al van mijlenver aan te zien komen door een nieuw hoogtepunt in de totale waarde van alle cryptocurrencies samen.

Eind februari stopte deze euforie abrupt, en daalde ook de koers van Ethereum mee. Op 22 februari kelderde de koers voor het eerst, een dag later nog een keer. De huidige koers is blijven steken rond de €1270, en de magische grens van 2000 dollar lijkt weer ver weg.

 

https://www.cryptocurrencylivekoers.nl/