SBS Investments
Image default
Sport

Tips voor de aankoop van een step van Stepsonline.nl

Er is niets lekkerder dan vliegensvlug door het verkeer te bewegen op een vervoermiddel met minimale mechanische onderdelen. Vrij als een vogel zonder afhankelijk te zijn van elektra of fossiele brandstof. Nu je besloten hebt er eentje aan te schaffen, loop je al direct tegen het eerste struikelblok. Er zijn verschrikkelijk veel verschillende soorten en maten steps online te koop, zodat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wereldwijd zijn er duizenden, van klein tot groot, city of off road ‒ het is maar wat je voorkeur is en wat je er mee wilt gaan doen. Hoe kies je nu de step die bij je past? Het is belangrijk om een goede houding te hebben bij het trappen, als je op de step staat. De step moet natuurlijk ook veilig zijn, dus goede remmen, wielen en frame, voorzien van hoge kwaliteit.

Waar wil je de step voor gaan gebruiken?

Ga je hem gebruiken voor woon werk, voor als je de auto is een keer wil laten staan? De step is tenslotte goedkoper in gebruik dan een milieuvervuiler. Of ga je hem gebruiken voor recreatie ‒ lekker een dagje toeren ‒ of ga je op de sportieve toer en ga je het ruwe terrein verkennen? Voor ieder met een eigen voorkeur is er een step oftewel “kickbike” op de markt. Wat is de snelheid die je maakt met een step? Dit is afhankelijk van je fysieke kracht en conditie, maar globaal gezien kunnen de snelheden aardig oplopen. Hieronder een klein voorbeeld:

0 – 5 km / h — Je loopt waarschijnlijk in een drukke winkelstraat en komt geen meter vooruit.
5 – 15 km / h — Relaxed op het fietspad, van verkeerslicht naar verkeerslicht.
15 – 20 km / uur — Lekker aan het toeren, je houdt dit wel uren vol.
20 – 30 km / h — Sportief, misschien tijd voor een fietshelm?
30 – 40 km / h — Beetje sprinten, je wilt bij de snelle jongens horen.
40 – 120 km / h — Bergafdaling, oogkleppen op en een goede zorgverzekering.

Vraag jezelf af, welke step past bij me?

1. Wil je een step met grote of kleine wielen?
2. Ga je voor de step met solide wielen(voor stadsgebruik) of wil dikke opblaasbare banden met noppen voor in de natuur?
3. Ben je iemand die twee meter lang en een meter breed is, kies dan voor een uitvoering die bij je past.
4. Waar moet de step mee uitgevoerd zijn? V-brakes of schijfremmen?
5. Moet je er het openbaar vervoer mee in? Dan zou je een opvouwbare kunnen overwegen.
6. Wil je een step met voorvering, altijd comfortabeler dan zonder.
7. Je wilt met je hond op weg? Er zijn speciale accessoires voor je hond verkrijgbaar.
8. Kijk naar de breedte van de voetenplank, naar wat je voorkeur is.
9. Vergeet niet dat ook een step onderhoudt nodig heeft, het is tenslotte een vervoermiddel.

Gebruik je de step sportief of wil er ook een boodschap mee kunnen doen?

Wil je er ook vlug even een boodschapje meedoen, dan is een handige draadmand voorop voor niet al te grote spullen de ideale oplossing. Ook zijn er fietsstuur-tassen verkrijgbaar die bijna op elk model passen. En natuurlijk kun je een rugzak gebruiken. Er zijn genoeg accessoires verkrijgbaar om jezelf te beschermen, zoals fietshandschoenen en -brillen, fietshelmen etc.

Een step met grote wielen betekent betere en snellere prestaties, minder trillingen dus beter comfort, nadeel hiervan ze zijn minder makkelijk mee te sjouwen. Let ook op de juiste hoogte van de voetenplank ‒ wat het best bij je past. Als algemene regel geldt, hoe lager het dek hoe makkelijker je jezelf vooruit trapt. Conclusie: voor vrijetijdsbesteding of dagelijks gebruik, voor kwaliteit en duurzaamheid, ga dan naar onze webshop voor steps voor de scherpste aanbiedingen.

https://stepsonline.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe een slot te openen met alleen paperclips

Kickbike steps; ideaal om te steppen met je hond