BHV cursus

Volg de BHV cursus en word bedrijfshulpverlener
Bij AREHBO kunt u een BHV cursus volgen. Stelt u zich eens voor dat er binnen de organisatie een incident of calamiteit is, maar er geen bedrijfshulpverleners in het bedrijf aanwezig zijn. Afhankelijk van de risico’s in het bedrijf moeten een aantal medewerkers gecertificeerd zijn als bedrijfshulpverlener. Bedrijfshulpverleners kunnen onder andere Eerste Hulp verlenen en een ontruiming begeleiden tijdens een brand. Ook het inschakelen van ambulance, politie of brandweer hoort hierbij. Dankzij bedrijfshulpverleners kan schade beperkt worden en kan hopelijk voorkomen worden dat er slachtoffers vallen. 

 

Wat u leert tijdens de BHV cursus
Het programma bestaat uit:

  • Levensreddende handelingen, zoals reanimeren en de AED gebruiken.
  • Brandbestrijding. Hoe behandel ik een beginnende brand en wat moet ik doen bij vlam in de pan?
  • Communicatie en ontruiming. De juiste communicatie is ontzettend belangrijk tijdens een calamiteit.

Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld. Er worden praktijkvoorbeelden gegeven en u gaat zelf ook aan de slag met praktische oefeningen. Het is ten slotte belangrijk dat u goed weet wat u in de praktijk moet doen als u in de toekomst echt hulp moet verlenen. De BHV cursus wordt afgesloten met een theorie-examen. 

Zowel theorie als praktijk
De meeste BHV cursussen worden in Ede gegeven. Echter is het ook mogelijk om bij u op locatie de cursus te geven. In totaal duurt de cursus 16 lesuren. De lesuren zijn verdeelt over 4 dagdelen. Gedurende 2 dagdelen worden levensreddende handelingen behandeld. De andere 2 dagdelen gaan over brandbestrijding, communicatie en ontruiming. Na het volgen van de cursus ontvangt u een certificering. Hiermee kunt u aantonen dat u de juiste bedrijfshulpverlening kunt bieden.