SBS Investments
Image default
Banen en opleidingen

Wat maakt een traineeship gemeente interessant?

Tijdens mijn zoektocht naar een baan, ontving ik veel afwijzingen omdat ik niet de benodigde werkervaring beschikte. Ik stopte met solliciteren op ‘normale’ vacatures en koos ervoor om mijn energie te steken in het ontdekken van andere mogelijkheden. De mogelijkheid die mij het meest aansprak was een traineeship bij een gemeente en gelukkig werd ik aangenomen. Wil je meer weten? Lees dan snel verder.

 

Aantrekkelijk en interessant traineeship gemeente

Werken bij een gemeente als trainee is wat mij betreft een van de meest interessante banen voor een young professional of pas afgestudeerde. Je werkt aan meerdere, interessante opdrachten individueel of samen. Zo kun je aan opdrachten werken die dicht bij je studieachtergrond passen, of juist niet. Ook kom je in contact met overheidsinstanties, bestuurslagen, (non profit)organisaties, bedrijven en inwoners. Een traineeship geeft je daarnaast de kans om jezelf te ontwikkelen door het volgen van trainingen en opleidingen. Vaak bieden gemeenten trainees een vast contract aan na afloop van het traineeship of proberen ‘connecties’ je te verleiden om voor hen te werken. Vrij aantrekkelijk, toch?

 

Baangarantie traineeship gemeente

Mijn traineeship duurde twee jaar. In deze twee jaar heb ik alle kansen aangegrepen die op mijn pad kwamen, want ik wist dat de gemeente een zelf af te dwingen ‘baangarantie’ bood. Ik wist vervolgens wat ik wilde, waar ik goed in was én waar ik blij van werd. Ik ging in gesprek over mijn ambities en droombaan met mijn leidinggevende. Twee dagen later tekende ik, een maand voordat het traineeship afliep, een vast contract!

Ben jij ook op zoek naar een uitdaging? Bekijk de mogelijkheden van Newpublic.