SBS Investments
Image default
Bedrijven

Tips om bedrijfskleding te bedrukken

Ieder jaar lijkt het steeds populairder te worden: het bedrukken van kleding. Dat is ook niet zo gek, want met gepersonaliseerde kleding steel je pas echt de show. Dit gebeurt niet alleen zakelijk, maar bijvoorbeeld ook bij de sportvereniging, zoals sporttassen met clublogo’s en sportkleding met namen van spelers of initialen. Je kan alle kanten op als het gaat om het bedrukken van kleding. De vraag is alleen: waar moet je nou precies op letten wanneer je een sportshirt of een softshell jas met logo wil laten bedrukken? Hieronder vind je een aantal handige tips!

Passende kleurencombinaties

1 ding is zeker: het is ontzettend belangrijk om de juiste kleuren te bepalen wanneer je een logo of naam laat bedrukken op kleding. De eerste stap is om te bedenken welk kleur t-shirt, softshell jas, sporttas enzovoorts je wil laten bedrukken. Kies je voor een donkere kleur, dan is het raadzaam om gebruik te maken van lichte drukkleuren zodat het drukwerk duidelijk zichtbaar is. Hierbij is contrast dus cruciaal. Door te spelen met contrast kun je prachtige creaties maken.

Contrast is key

Contrast kun je opsplitsen in twee soorten: lichtcontrast en kleurcontrast. Bij lichtcontrast, zoals een zwart-wit foto, is er een verschil tussen de meest donkere en lichte tinten. Ook grijstinten vallen hieronder. Daarnaast is het bij kleurcontrasten zo, dat de kleuren die naast elkaar worden gebruikt elkaar versterken of verzwakken. Als je warme kleuren gebruikt (roodtinten) naast koude kleuren (blauwtinten) geeft dit een warm/koud contrast. Warme kleuren springen er juist uit in tegenstellen tot koudere kleuren. Bovendien spelen schaduwen en helderheid hierin ook een rol.

Bedrijfskleding

 

Juiste grootte en plek van bedrukking

Ook dit klinkt weer makkelijker gezegd dan gedaan maar de juiste grootte bepalen voor jouw logo of andere bedrukking, is niet altijd een eenvoudige klus. Bij het bedrukken van bepaalde kleding heb je een gebied wat je kan laten bedrukken en binnen dat gebied kan je van alles laten bedrukken. Stel, je wil je eigen logo laten bedrukken aan de voorzijde van een t-shirt, dan is het verstandig om dit op borsthoogte te laten doen in plaats van helemaal aan de onderkant van je shirt.

Goede kwaliteit

Kleding moet fijn en comfortabel zitten en daarbij is goede kwaliteit een vereiste. Je wil natuurlijk niet dat je bedrukte kleding na een paar keer wassen al vaal wordt en dat het niet meer draagbaar is. Bedenk dus goed van te voren wat je met je bedrukte kleding wil uitstralen en welk soort materiaal daarbij van toepassing is.