SBS Investments
Image default
Bedrijven

Hytera portofoon

Een hytera portofoon, soms ook walkie talkie genoemd, is een draagbare zendontvanger waarmee communicatie tussen een aantal personen mogelijk is. De term “walkie-talkie,” wordt meestal gebruikt door professionals, voor hulpdiensten. De term “walkie-talkie” wordt meestal gebruikt als een apparaat voor recreatief gebruik, zoals speelgoed. De naam werd bedacht omdat men in tegenstelling tot een vaste telefoon die, in chatten (praten) kan wandelen (lopen). Het wordt nu meestal gebruikt voor in de beveiliging.

 

Met een hytera portofoon, kan men luisteren naar andere gebruikers die luisteren naar diezelfde band. Bovendien kan één persoon tegelijk praten als hij op de knop drukt. Wanneer de knop wordt ingedrukt, is dit niet hoorbaar voor andere gebruikers, en kunnen de andere gebruikers ook niet zenden. Dit staat bekend als half-duplex.

 

Geschiedenis

Na de uitvinding van de radio was de volgende stap de radio te verkleinen en gemakkelijker in het gebruik te maken. Er is veel discussie over de eerste persoon die de portofoon uitvond. Dit is voor een groot deel te wijten aan het feit dat het niet bekend is wanneer de radio die kan ontvangen en zenden verandert in de hytera portofoon.

 

De eerste persoon die een elektronische radiozender ontwierp die draadloos was, was de Canadees Donald Hings. In 1937 ontwierp hij voor zijn bedrijf CM&S een veldradio voor gebruik onder water die 5,5 KG woog en de afmetingen had van een broodrooster. Ondanks zijn afmetingen – hij moest op de buik worden gedragen – kon de radio door slechts één persoon worden gebruikt. Voordien konden zendontvangtoestellen alleen worden bediend door iemand die ze droeg terwijl iemand anders ze gebruikte.

 

Verschil tussen analoge en digitale portofoons

Het grote verschil tussen digitale en analoge portofoons is het feit dat analoge portofoons betaalbaarder zijn in de aanschaf. Het voordeel van het gebruik van een analoge verbinding is de afstand. Een high-end Hytera portofoon is in staat om een grote afstand te overbruggen. Dit maakt het ideaal voor communicatie in magazijnen, industriële gebieden, en andere opslagplaatsen. De kwaliteit van de spraak neemt echter af naarmate de afstanden tussen de portofoons groter worden. Om dit te voorkomen is het mogelijk om op elk netwerk een versterker te installeren.

https://www.portofoonweb.nl/portofoon-merken/hytera.html

Gerelateerde artikelen

Elektricien Oldenzaal: belangrijkste taken

Waarom civiele techniek dé sector is om in te solliciteren

Tips om bedrijfskleding te bedrukken