SBS Investments
Image default
Winkelen

Kies je voor een neppe of een echt leren portemonnee? Waar zit het verschil in?

Iedereen is op zoek naar kleren en accessoires met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het gaat hier dan natuurlijk vooral om het materiaal waarvan het gemaakt is. Als je op zoek bent naar hoge kwaliteit kom je al snel bij leer uit, maar dan sta je nog voor de keuze: Nep of echt leer? Als het gaat om kleding, accessoires ,dames en heren portemonnees, kan er een groot verschil zijn tussen echt en nep leer. Nep leer, ook wel bekend als kunstleer of veganistisch leer, is gemaakt van materialen zoals PVC of PU, terwijl echt leer afkomstig is van de huid van dieren. Maar waar moet je rekening mee houden bij het maken van jouw keuze?

De prijs verschilt zeker

Het eerste verschil tussen nep en echt leer is de prijs. Nep leer is over het algemeen een stuk goedkoper dan echt leer omdat het niet afkomstig is van dieren. Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en milieuvriendelijke optie, maar alsnog die stoere leren look willen bereiken. Echter kan de kwaliteit van nep leer vaak minder zijn dan echt leer, wat kan leiden tot snellere slijtage en minder duurzaamheid. Doordat jouw kledingstuk of accessoire sneller vervangen moet worden ben je met nep leer na verloop van tijd vaak zelfs duurder uit.

Een andere uitstraling creëren

Een ander verschil tussen nep en echt leer is de uitstraling. Echt leer heeft een unieke textuur en patroon, die niet gereproduceerd kan worden met nep leer. Echt leer heeft ook de neiging om na verloop van tijd te veranderen en te verouderen op een manier die nep leer niet kan nabootsen. Velen houden juist van deze “verouderde” look van echt leer, dus gaan dan sneller hiervoor dan nep leer. Dit is populair onder heren, dit maakt een echt leren portemonnee heren bijvoorbeeld een stuk robuuster.

De geur en duurzaamheid

Naast het uiterlijk, kan er ook een verschil zijn in geur. Echt leer heeft vaak een karakteristieke  en stoere geur die de meeste mensen aangenaam en fijn vinden. Nep leer heeft meestal geen geur of kan zelfs een lichte chemische geur hebben, hierdoor merk je ook echt dat je nep leer draagt en veel mensen willen dit juist niet. Een ander ding om te overwegen bij het kopen van nep of echt leer is de duurzaamheid. Echt leer gaat vaker langer mee dan nep leer, vooral als het goed wordt verzorgd. Dit kan betekenen dat je uiteindelijk meer geld bespaart door te investeren in een kwalitatief stuk van echt leer.

Verschillende factoren spelen mee

Ten slotte is er nog de kwestie van het gebruik van dierlijke producten. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om geen dierlijke producten te gebruiken, wat nep leer een aantrekkelijk alternatief maakt . Anderen vinden dat het gebruik van dierenhuiden juist een duurzame manier is om restproducten van de voedselindustrie te gebruiken en dat het beter is dan het gebruik van synthetische materialen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Het komt erop neer dat het erg persoonlijk is wat een betere keuze is voor jou, de vele verschillende factoren zijn benoemd in de tekst en helpen jou bij het maken van de keuze!