SBS Investments
Image default
Auto's en Motoren

Waarom leasen steeds populairder wordt

Je ziet het steeds meer om je heen gebeuren, mensen kiezen ervoor om een auto te leasen in plaats van zelf aan te schaffen. Misschien is dit voor jou ook wel een goede optie. Maar waarom kiezen steeds meer mensen nou voor een lease auto? Dit heeft vooral te maken met een aantal voordelen die hierbij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de flexibiliteit van een lease contract. Je kan een auto leasen met full operational maar ook voor private lease kiezen. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden wat lease aantrekkelijk maakt. We bespreken in het kort waarom lease zo populair is.

De kosten

Om te beginnen kiezen voor mensen voor een lease contract omdat de kosten vaak lager zijn. Dit komt in eerste instantie omdat er geen grote investering nodig is om de auto aan te schaffen. Bij een lease contract hoef jij aan het begin van het contract namelijk geen groot bedrag te bepalen zoals je bij het kopen van een auto wel zou doen. Dit is vaak een van de belangrijkste redenen voor een lease contract. Veel mensen hebben namelijk wel een auto nodig maar kunnen deze niet meteen betalen. Door een auto te leasen heb jij meteen een auto tot jouw beschikking voor een relatief laag maandelijks bedrag.

Geen onderhoudskosten of reparatiekosten

Afhankelijk van welk soort lease contract jij aangaat, is het vaak zo dat het leasebedrijf verantwoordelijk is voor onderhoudskosten of reparatiekosten. Dit komt omdat de leaseauto in 9 van de 10 gevallen nog van het lease bedrijf is waardoor het bedrijf ook verantwoordelijk is voor de onderhoud van de auto. Dit is enorm handig. Iedereen weet wel dat een bezoekje aan de garage vaak resulteert in enorm hoge kosten. Hoe lekker is het als jij de auto wegbrengt en deze rekening niet zelf hoeft te betalen? Ideaal toch! Daarnaast betaald het leasebedrijf vaak ook nog eens de verzekeringskosten. Zo heb jij nooit onverwachts kosten aan de auto.

Flexibiliteit

Naast dat een leaseauto vaak wat betreft kosten een goede optie is brengt het ook een mate van flexibiliteit met zich mee. Om te beginnen heb je verschillende lease contracten waar je uit kunt kiezen en zijn er enorm veel opties voor auto’s. Je kan bijvoorbeeld een lease elektrische auto, hybride, bmw, opel, noem het maar op afsluiten. Daarnaast kan je een leasecontract vaak ook gemakkelijk aanpassen of voor een korte periode afsluiten. Zo zit jij nergens permanent aan vast en kan je zo wisselen wanneer je daar behoefte aan hebt. Kortom, enorm veel flexibiliteit.

Conclusie

Al met al brengt leasen een aantal belangrijke voordelen op vergeleken met het zelf aanschaffen van een auto. Deze voordelen zorgen ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor een lease contract in plaats van dat ze zelf een grote investering doen en een auto aanschaffen. Echter is het nog steeds niet voor iedereen de beste optie en is dit afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften. Bedenk goed wat jij van een auto nodig hebt en maak hierop gebaseerd jouw beslissing!