SBS Investments
Image default
Sport

Kickbike steps; ideaal om te steppen met je hond

Bewegen en sporten heeft vele veranderingen onderdaan. Waar het verenigingsleven vroeger hoogtij dagen vierde, wordt er vandaag de dag veel individueel gesport. Werk en een druk bestaan zorgen ervoor dat er niet altijd op vaste dagen gesport kan worden en dan is het fijn om zelf te kunnen bepalen wanneer te sporten. Een rondje wandelen met de hond krijgt met een step van Kickbike een hele andere dimensie. Steppen met de hond is geweldig leuk en gezond. De experts van Kickbike hebben zo steps ontwikkeld die uitermate geschikt zijn om de hond mee uit te laten. Niet iedere hond loopt uit zichzelf zo maar mee, een beetje oefenen met en zonder hond is nooit verkeerd.

De Kickbike steps

Een step van Kickbike is wel een heel andere step dan de eerste steps uit de twintigste eeuw. Door de jaren heen zijn de materialen veranderd en zo ook het toepassen en gebruiken ervan. Steps werden en worden door jong en oud gebruikt en het blijft altijd bijzonder. De steps die nu in de winkels verkrijgbaar zijn worden op slimme wijze gefabriceerd met hoogwaardig aluminium en staal. De kwaliteit van de materialen die tegenwoordig worden gebruikt verschilt enorm ten opzichte van de zogenaamde antieke steps. Dit maakt de steps van Kickbike veiliger en lichter en duurzamer.

Een dijk van een step

Kickbike steps zijn in verschillende modellen verkrijgbaar en in verschillende afmetingen. Er kan een keuze gemaakt worden in verschillende wielgroottes en framekleuren. De afmetingen van een hond kunnen de keuze van een bepaalde step ook wel beïnvloeden. Het ene frame is wat groter dan het andere waardoor de energie van de hond beter opgevangen kan worden, maar ook wielmaten spelen een bepalende rol. Het lichaamsgrootte van de eigenaar speelt ook een rol bij het bepalen van de juiste maat step.

  • De Kickbike City G4 step is een werkpaard. De step heet City en functioneert ook daar ook perfect en is erg comfortabel in de stad. Omdat het design van de step ervoor zorgt dat het lichaam rechtop staat heb je een goed overzicht op het verkeer waar tussen je bent. Maar op bospaden functioneert de City G4 ook prima. De step is geschikt voor gebruik met kleine en middelgrote honden
  • De Kickbike Sport G4 is een veelzijdige step. De step is uitgerust met allround banden en is daardoor de vriend van het asfalt en van het zand. De step is voor kleine en middelgrote honden geschikt.
  • De Kickbike Freeride is voor kinderen en de wat kleinere volwassene. Deze step is ideaal voor korte toertjes en is redelijk klein ontworpen dus gemakkelijk om mee te nemen in de auto of in de trein of caravan of boot.
  • De Kickbike Crossmax is uitgerust met een geveerde voorvork. Wandelpad of zandpad kan worden bereden en de crossbanden zorgen voor een goede grip. Downhill of met de hond, het is een ideale step. Deze step is geschikt voor middelgrote en grote honden.
  • De Kickbike Racemax is een slimme racer met het lichtste frame wat je maar kunt bedenken. De step is uitgerust met een mooi groot achterwiel en het stijve lichte frame gemaakt van hi-tec materiaal. De Racemax is een waardevolle investering voor vele jaren stepplezier.
  • De Kickbike Cruisemax, is een heerlijke step om mee te cruisen op een boulevard of op een camping of op een polderweg. Brede banden en een breed stuur maken deze step een lust voor het oog. Maar biedt een ontspannende manier van steppen.

De Max frames zijn het lichtst van allemaal en zijn daarom heel erg comfortabel in het gebruik. Om serieus te sporten zijn de Max frames ideaal. De kwaliteit is enorm en dat is waar een sporter op moet vertrouwen wanneer er snelheid wordt gemaakt. De G4 series zijn vervaardigd van staal en daarom wat zwaarder in gewicht. De steps hebben ieder hun eigen karakter, maar veiligheid staat absoluut voorop. De steps kunnen in meerdere kleuren worden geleverd en het is mogelijk om een mandje voorop te laten monteren. De spatborden beschermen tegen rondvliegende spetters en de standaard is natuurlijk gewoon handig. Een ander zeer goed punt is dat de Kickbike steps worden geleverd met een bandenpomp.

Een gezonde bezigheid

Het steppen is zeker een goede beweging voor ons lichaam. Op aangename wijze en eigen tempo is het ritmisch bewegen over de weg heen is een zeer goede cardio training. De impact op de gewrichten tijdens het steppen is niet groot in vergelijk met hardlopen bijvoorbeeld. Het calorieverbruik is groot en veel spiergroepen worden getraind. Toerrijders en hondensteppers, er kunnen nog veel meer bij. Iedereen zou eigenlijk een Kickbike step moeten hebben. Indien je meer vragen hebt over al onze steps, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via de website van Hondensteps.

 


https://www.hondensteps.nl/