SBS Investments
Image default
Internet

Alles over VPS hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Het is een van de meest gebalanceerde vorm tussen de verschillende soorten webhosting.

Een VPS server is nog steeds een gedeelde omgeving, maar de manier waarop deze is ingesteld, is erg verschillend.

Hoewel alle sites op VPS één fysieke server delen, bevat deze uit meerdere, afzonderlijke virtuele machines. Dit maakt het een soort tussenweg tussen shared hosting en het verkrijgen van je eigen dedicated server.

Voordelen

We zetten de voordelen van VPS hosting voor je op een rij.

Betrouwbaar

VPS is een stuk betrouwbaarder en stabieler dan shared hosting. Allereerst is het meestal beperkt tot 10-20 websites per server. Dit vermindert de vraag op de server zelf.

Meer stabiliteit

Het echte voordeel is echter dat alle middelen gelijkmatig worden verdeeld en dat geen enkele website zijn limiet mag overschrijden. Zodra je de limiet bereikt van wat je is toegewezen, kan je site dalen, maar blijven de andere stabiel.

Dit wordt bereikt via virtuele machines die een scheiding binnen de server creëren. Deze eenvoudige toevoeging verzacht het grootste deel van het slechte buureffect.

Meer flexibiliteit

Een ander groot voordeel van VPS servers is dat ze meer flexibiliteit bieden en je in staat stellen om je omgeving aan te passen. Op shared hosts is dit niet mogelijk omdat dit ook de setup van iedereen zou veranderen. Aangezien je account zich op een virtuele machine bevindt, kunt je wijzigingen aanbrengen zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen.

VPS schaalbaar

Omdat je een virtuele machine gebruikt die een bepaald percentage van de beschikbare bronnen op de server nodig heeft, is het vergroten van wat voor je beschikbaar is, helemaal geen probleem. Dit is een grote troost voor ondernemers die verwachten dat hun sites zullen groeien en bloeien.

Nadelen

Er zijn niet veel nadelen voor dit soort hosting. Het grootste nadeel is natuurlijk dat het meer kost dan je webhosting op een lager niveau. Dus, als je een krap budget hebt, moet je een oplossing vinden die voor je werkt.

Hoewel de gemiddelde VPS ongeveer € 50 per maand kost (en tot € 200 kan oplopen) is het mogelijk om een VPS van ongeveer € 20 per maand te krijgen.

En als je eenmaal de hogere regionen van dit type webhosting bereikt, verdien je waarschijnlijk genoeg geld om de kosten gemakkelijk te dekken.

Voor wie is het geschikt?

Als je het geld hebt, raad ik je aan zo snel mogelijk een update naar VPS uit te voeren. Hoewel het duurder is, is zelfs de goedkoopste meestal een stuk beter dan elke shared hosting oplossing.

Wanneer je behoorlijke hoeveelheden verkeer begint te krijgen, moet je ook de stap zetten.

Zorg er echter voor dat je de details controleert van wat je krijgt (instelkosten, CPU-kracht, geheugen, opslagruimte, bandbreedte), zodat je weet dat dit is wat je nodig hebt.