SBS Investments
Image default
Beauty en verzorging

Wat zegt de prijs van make-up over de kwaliteit?

Je zult vast zelf ook wel eens hebben gekozen voor één specifieke soort make-up, omdat die volgens jou het best werkt. De kans is groot dat het een soort make-up van een bekend en vooral duur merk betreft.

Maar wat zegt de prijs van make-up nou eigenlijk over de kwaliteit? En is het kiezen voor een goedkoper merk of zelfs merkloze make-up verkeerd?

Make-up van discountwinkels als de Action

Je zou het waarschijnlijk niet verwachten, maar Nederlanders kopen massaal make-up bij discountwinkels als de Action. Maar zijn deze artikelen nu per se van slechtere kwaliteit? Nee! Make-up van de Action is in de meeste gevallen van prima kwaliteit en doen zeker niet onderzoek voor de duurdere merken.

Waarom kiezen vrouwen dan alsnog voor duurdere make-up merken? Maar wat is dan de reden dat vrouwen toch nog vaak kiezen voor de duurdere merken? Vaak is het een kwestie van ervaring. Wanneer je erg tevreden bent over één (duur) merk, dan is de kans dat je dit merk bij een makeup webshop de volgende keer weer koopt vrij groot.

Wanneer je eenmaal goedkopere make-up, bijvoorbeeld van de Action, hebt geprobeerd, dan merk je eigenlijk dat het verschil helemaal niet zo groot is. Het is dus zeker aan te raden om de make-up van discountwinkels als de Action zeker een kans te geven.

Voor de prijs hoef je het in ieder geval zeker niet te laten!

Maar is goedkopere make-up niet slechter voor je huid?

Make-up wat in een Nederlandse winkel wordt verkocht moet altijd voldoen aan specifieke richtlijnen. Als consument kun je er dus op vertrouwen dat make-up in een Nederlandse winkel, ongeacht de prijs, niet slecht is voor je huid.

Natuurlijk zal goedkopere make-up wellicht wat sneller van je gezicht verdwijnen, waardoor je het gedurende de dag vaker moet bijwerken. 

https://www.prettyme.be/waarom-goedkope-make-up-slecht-is-voor-je-huid/