SBS Investments
Image default
Sport

4 tips om van jouw evenement een succes te maken

Een evenement organiseer je niet zomaar. Dat vraagt om een serieuze planning. Wat voor soort evenement je ook organiseert. Het is belangrijk dat je het evenement goed wegzet. Je krijgt vaak maar één kans om dit goed te doen. Een eerste indruk zegt veel en het organiseren van een evenement kan een flinke som geld kosten. Met de volgende 4 tips zorg je ervoor dat jouw evenement een daverend succes wordt!

Maak een draaiboek

Bij een evenement valt er een hoop te regelen. Startdata en –tijden, afspraken met deelnemers, eten en drinken voor je bezoekers, personeel en vrijwilligers en 101 andere zaken. Zonder een goed draaiboek is de kans dan ook groot dat je belangrijke onderdelen vergeet. Een draaiboek biedt je ook de randvoorwaarden voor je evenement. hoeveel budget je bijvoorbeeld nodig hebt of hoe groot de locatie moet zijn.

Ga op zoek naar sponsoren

Je kunt voor een klein of een groot budget een evenement organiseren maar het zal altijd geld kosten. En de kans is groot dat je hier niet zelf voor gaat betalen. Ga daarom direct op zoek naar sponsoren voor je evenement. Afhankelijk van je draaiboek kun je gaan bepalen hoeveel sponsoren je nodig hebt.

Maak het makkelijk voor je bezoekers

Veel bezoekers van je evenement zullen van buitenaf komen. Sommige pakken de auto dus je hebt genoeg parkeerruimte in de omgeving nodig. Een ander deel van de bezoekers neemt het openbaar vervoer. Dat betekent dat je een locatie vlakbij het station nodig hebt. Of in ieder geval een locatie die met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken is.

Geef bezoekers een blijvend aandenken voor meer naamsbekendheid

Of je nu een IT-beurs organiseert, een sportwedstrijd of een bedrijfsevenement, het is leuk om je bezoekers een aandenken aan je evenement mee te geven. Zo kun je voor iedere deelnemer een Medaille of een kleine bokaal inkopen voor slechts een paar cent per stuk. Hier kun je de naam van het evenement, het logo van je bedrijf en zelfs een persoonlijke boodschap op laten afdrukken. Zo geef je mensen niet alleen iets leuks mee om op terug te kijken, je maakt ook nog eens mooi reclame voor je evenement!