SBS Investments
Image default
Aanbiedingen

Waarom is een walkie talkie handig?

Veel mensen denken bij het woord walkie talkie meteen aan één ding: Speelgoed uit de tijden dat je minder oud was dan nu. Echter dienen de apparaten nog steeds voor heel veel situaties waar het van belang is dat het uiterst serieus wordt genomen. Begrijp het niet verkeerd, walkie talkies kunnen natuurlijk ook voor kinderen zijn. In deze blog lees jij waarom zipzoo’s alsnog enorm handig en leuk zijn.

De voordelen van een walkie talkie

Om even snel de voordelen op een rij te zetten:

  • Sneller
  • Betere accu
  • Geen afleidingen

Het grote voordeel van het gebruiken van een walkie talkie is dat de communicatie in tegendeel tot telefoons veel sneller verloopt. Normaal zit je op je telefoon en zie je allerlei afleidingen die de communicatie kunnen vertragen. Daarnaast zijn de apparaten niet afhankelijk van wifi waardoor er geen ruis zal ontstaan. Ook kun je met meerdere mensen op één kanaal. Bij een telefoon bel je vaak één iemand. Dit is minder handig, want dat kost meer tijd indien je een aantal mensen in wil lichten over wat voor informatie je hebt. De accu van dit apparaat gaat uiteraard ook veel langer mee dan een normale smartphone.

Hoe werkt een walkie talkie?

De gebruiksaanwijzing van een walkie talkie is niet al te moeilijk. Het is eerst zaak om het apparaat in te schakelen door middel van een drukje op de aan en uit knop. Dankzij de accu en de antenne is het realiseerbaar om verbinding te krijgen. Door middel van dit kun je praten met andere mensen die het apparaat gebruiken. Op de meeste apparaten zitten 8 kanalen via waar je kunt praten. Bij de echt nieuwere apparaten zul je zien dat er een schermpje op zit waardoor het allemaal nog makkelijker wordt. Als alle apparaten staan ingesteld op hetzelfde kanaal kun je allemaal met elkaar praten.

https://www.portofoonweb.nl/portofoon/walkie-talkie.html