SBS Investments
Image default
Bedrijven

Waarom is een pen onmisbaar voor bedrijven?

Bedrijven die aan het einde van de 20ste eeuw actief waren, gebruikten allemaal een pen om al hun zaken mee in te vullen. Het gebruik van een pen was in die tijd vrijwel een noodzaak, aangezien er niet veel alternatieven waren. Er was wel een computer, maar deze was nog erg onhandig, waardoor veel mensen alsnog kozen voor het werk met pen en papier. Pennen konden gekocht worden op sites als www.pengraveren.nl/ waar er een groot aanbod in verschillende soorten pennen werd aangeboden. “Pennen merk cross” is een goede categorie om op te zoeken, terwijl mensen ook vaak een Lamy balpen kopen. Nog steeds zijn pennen een belangrijk middel binnen een bedrijf, zoals hieronder wordt beschreven.

De functie van een pen

Vroeger werd een pen gekocht met het doeleinde voor alledaags gebruik. Alles wat je dacht en alle werk wat werd gemaakt is geschreven met een pen. Zo schreef je een sollicitatiebrief met pen, waar dat nu via een email op de computer gaat. Zo maakten bijvoorbeeld accountants de jaarrekeningen met een pen, waar dat nu geautomatiseerd via de computer gaat. Er zijn dus veel zaken geautomatiseerd, waardoor een pen minder vaak nodig was dan voorheen. Echter is het nog steeds zo dat een pen onmisbaar is voor bedrijven. Denk hierbij aan het feit dat belangrijke documenten een vereisten hebben om de handtekening met de hand te schrijven, zodat diegene zeker weet dat jij het bent, en geen robot die op internet geautomatiseerd een document heeft ingevuld. Ook is het nog steeds fijn dat wanneer je iets invalt, dat je dit dan even snel op kan schrijven met pen op een papiertje, zodat je het later kan uitwerken in je computer. Er zijn dus nog steeds wel degelijk belangrijke functies voor een pen. Pennen merk cross kopen? Dit doe je tegenwoordig online!

Een pen als sluikreclame

Bedrijven vinden een pen meestal nog steeds erg handig om te gebruiken. Een reden hiertoe is dat het kan worden gebruikt als sluikreclame. Je kan bijvoorbeeld als bedrijf beslissen om je logo op alle pennen te zetten, waardoor het als reclame gezien kan worden. Wanneer je dus bij potentiële klanten op bezoek gaat, kan dit er heel professioneel uitzien, waardoor deze potentiële klanten dit kunnen opvatten als positief punt. Hierdoor zullen ze je sneller vertrouwen en eerder met je in zee gaan om zaken te doen.

Een pen gebruiken in een gesprek

Wanneer je in een belangrijk gesprek zit, waar je notities bij moet maken, is het misschien handiger om pen en papier te gebruiken. Dit omdat het ongeinteresseerd overkomt wanneer je op je computer alles zit te typen. Ten eerste laat je je gezicht niet zien, omdat je achter een scherm zit. Daarnaast is het zo dat het geluid dat je toetsenbord maakt wanneer je aan het typen bent erg kan storen, wat ten koste gaat van de kwaliteit van de spreker. Dit kan tot irritatie leiden, dus is het veel handiger om met een pen notities te maken. Zo laat je altijd je gezicht zien en maak je geen geluid wanneer je aan het schrijven bent.