SBS Investments
Image default
Bedrijven

Waar wordt een Perilex-verbinding voor gebruikt?

Een perilex is puur ontworpen om apparatuur te voeden die veel stroom nodig heeft. Een standaard stopcontact kan maximaal 230 volt aan. Een perilex kan echter het dubbele aan. In totaal is dat 460 volt. Wat enorm veel is in vergelijking. Meestal is een stopcontact van 230 volt voldoende om de meeste apparaten in huis van stroom te voorzien. Wel heb je bij sommige apparaten een perilex nodig, bijvoorbeeld bij een inductiekookplaat, airco, oven, grote koelkast of vriezer. Kortom, wanneer een apparaat meer stroom nodig heeft dan 230 volt, is een perilex noodzakelijk.

Inductiekookplaat

Het is niet te onderschatten hoeveel stroom een ​​inductiekookplaat verbruikt. Gemiddeld kan een kookplaat tussen de 4500 en 7200 watt nodig hebben. Om dit vermogen op te vangen moet een inductiekookplaat op een aparte groep worden aangesloten. Doet u dit niet, dan zal de plaat niet goed functioneren. Afhankelijk van welke inductiekookplaat je in huis hebt en het vermogen dat deze nodig heeft, is de kans groot dat er niet veel werk aan de winkel is om een ​​perilex erop aan te sluiten. of niet. Interessant is dat de meeste moderne huizen deze al hebben aangesloten. Maar of je het nu hebt of niet, het is niet aan te raden om het zelf uit te voeren. Als een elektrische installatie defect of verkeerd geïnstalleerd is, kan dit levensgevaarlijk zijn. Daarnaast heb je ook geen garantie meer op je inductiekookplaat als deze verkeerd is aangesloten.

Waar u op moet letten bij het aansluiten van een inductiekookplaat

Bij het aansluiten van een inductiekookplaat voor uw oude of nieuwe woning, is de eerste stap om te kijken of het stopcontact van uw kookplaat 2 of 5 ingangen heeft. Als hij 2 ingangen heeft is het een standaard stekker en kun je alleen een 1-fase kookplaat gebruiken. Als uw stopcontact 5 ingangen heeft, is deze gemaakt voor perilex. Je kunt dan gebruik maken van 2-fase en 3-fase inductiekookplaten. Kijk ook welke groepenkast je hebt. Als je niet de juiste groepenkast voor de inductiekookplaat hebt, werkt het niet. Het is dus raadzaam om een ​​elektricien te bellen die ervaring heeft met huishoudelijke elektrische diensten. Zodat hij of zij je stap voor stap kan helpen om te kijken wat je nodig hebt en advies te geven over de beste keuzes.

 

Gerelateerde artikelen

De beste manieren om offline te promoten

Aluminium polijsten

Eclectisch interieur