SBS Investments
Image default
Bedrijven

Waar moet ik als bedrijf op letten als ik data weg doe

Bedrijven die veel digitaal werken en een hoog dataverkeer hebben, moeten extra voorzichtig voorzichtig zijn als het gaat om de beveiliging van hun digitale bedrijfsgegevens. Internetcriminelen, hackers liggen altijd op de loer om bij bedrijven in te breken en zo bedrijfs- of klantengegevens te stelen. Goede virusscanning, protection walls en alertheid zijn daarom van cruciaal belang. Dit geldt zeker als het gaat om datavernietiging, die noodzakelijk is als je servers, harddesktops en andere devices, zoals laptops en smartphones, gaat wegdoen voor nieuwe apparatuur. Een professionele en grondig uitgevoerde datavernietiging is dan van levenbelang. Waar je precies rekening mee moet houden bij datavernietiging en waarom dit zo belangrijk is, kun je hieronder lezen!

Gooi je bedrijfshardware nooit zomaar weg

Veel ondernemers denken niet goed na over hoe ze om moeten gaan met oude computerapparatuur, zoals serverkasten, laptops of computerkast. Ze slaan ze vaak ergens in een bergingsruimte op, want veel ruimte in beslag kan nemen. Of ze leveren hun oude apparatuur in bij de stortplaats. Dat laatste kan tot grote problemen leiden, want ICT-apparatuur waarvan de data en chips niet professioneel verwijderd zijn, kunnen door criminelen misbruikt worden om bedrijfsdata, zoals klantengegevens of bedrijfsgeheimen, te stelen. Gooi je bedrijfshardware daarom nooit zomaar weg. Maar kies voor het inleveren van gebruikte zakelijke devices via een professioneel datavernietigingsbedrijf, zoals NEG IT Solutions. Dan heb je 100 procent garantie op ICT-devices die helemaal opgeschoond zijn en waar geen enkele bedrijfsdata meer te vinden zijn.

Hardware

Circulaire economie: ga voor hergebruik

De keuze voor datavernietiging via NEG IT Solutions heeft voor ondernemingen nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden te bieden. De voordelen zijn groot als je voor specialistische datavernietiging van ongebruikte bedrijfscomputers kiest. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de oude apparaten te laten recyclen. Dat is vooral goed voor het milieu en de circulaire economie. Maar ook voor je bedrijfsrekening! Computerservice die gerefurbished kunnen worden, leveren je namelijk geld op. Vraag bij een professioneel datavernietigings bedrijf na wat op dit vlak de mogelijkheden zijn.

Veilig opgeruimd staat netjes en levert ruimte op

Gebruikte laptops, mobiele telefoons en servers inleveren, leeg laten halen en aanbieden voor recycling, levert intern extra fysieke ruimte op. Vooral als er veel oude computersystemen in je bedrijfspand of kantoorgebouw opgeslagen liggen, kan inleveren een mooie fysieke ruimtebesparing opleveren. De extra vrijgekomen ruimte kan vervolgens ingezet worden voor andere doeleinden. Zo kun je er een leuke kantine van maken. Of de lege ruimtes verbouwen voor het realiseren van een of meer flexwerkplekken. Dat levert zowel fysiek als financieel extra ruimte op!

Je regelt het gewoon van achter je bureau

Ondernemers kunnen dienstverleners die zich bezighouden met datavernietiging, zoals NEG IT Solutions, gewoon online benaderen en een opdracht indienen. De verouderde computerapparatuur van je onderneming wordt dan op locatie opgehaald en naar het datavernietigingsbedrijf gebracht. Het gemak dienst de ondernemer: je regelt dit vanuit je bureaustoel en hoeft niet zelf heen en weer te rijden naar de aanbieder. Zeker als het om flink wat kilo’s aan bedrijfsdevices gaat, is dit een meer dan prettige service!

Schaarse grondstoffen: denk mee als ondernemer

Klanten van nu worden steeds kritischer en zoeken vooral bedrijven die meedenken en meedoen op het terrein van duurzaam ondernemen. Ondernemers die oog hebben voor het recyclen van schaarse grondstoffen kunnen hiermee reclame maken richting hun klantenkring, omdat ze daarmee echt verduurzamen. Denk dus mee als eigentijdse zakenman en kies ook voor duurzame datavernieting.