SBS Investments
Image default
Gezondheid

Paniekaanval op je werk? Deze tips helpen je!

Heb je last van paniekaanvallen op je werk? Dan is dat natuurlijk erg vervelend. Nick de Waard legt in dit artikel uit wat je kunt doen als je paniekaanvallen op het werk ervaart.

5 Tips voor paniekaanval en werk

Als je een paniekaanval voelt opkomen op je werk, zoek dan een rustige, besloten plek om te zitten totdat de symptomen voorbij zijn. Als je in een vergadering zit of een andere hogedruksituatie hebt, probeer jezelf dan rustig te verwijderen door naar buiten te gaan om water te halen of naar het toilet te gaan. Als je je zorgen maakt over je afwezigheid en alarm slaat, sms dan een collega dat je je niet lekker voelt en terugkomt als je je beter voelt. Als u eenmaal in een rustige ruimte bent, gebruikt u de volgende strategieën om uw symptomen te beheersen.

  • Adem diep en langzaam. Om te proberen uw ademhaling onder controle te krijgen, sluit u uw ogen (dit vermindert de stimulatie) en concentreert u zich op diep en langzaam ademen door uw mond. Adem vier tellen in, houd een seconde vast en adem dan vier tellen uit. Dit vertraagt ​​uw hartslag en kan duizeligheid tegengaan. Het geeft je ook een gevoel van controle en vermindert zo je angst. Als u uw ademhaling niet kunt beheersen, ga dan zitten en leg uw hoofd tussen uw benen, of adem in een papieren zak als u die heeft.
  • Probeer mindfulness. Je bent in een verhoogde emotionele toestand; herinner jezelf eraan om lang, langzaam en diep adem te halen. Focussen op je ademhaling zal je afleiden van je gedachtepatronen. Zeg tegen jezelf: “Ik ga niet dood. Ook dit zal overgaan.” Breng je aandacht naar het heden. Concentreer je op je fysieke sensaties en noem drie dingen die je kunt zien, drie dingen die je kunt horen en drie dingen die je kunt voelen. Als je yoga beoefent, kan een centrerende yogahouding (zoals Sukhasana of kleermakerszit) ook een staat van opmerkzaamheid opwekken.
  • Visualiseer een vredige en gelukkige plek. Denk aan een plek waar je tot rust komt: een favoriet strand, een wandeling, een meer. Stel jezelf daar voor en concentreer je op zoveel mogelijk details. Concentreer je net als de mindfulness-oefening op wat je kunt zien, horen en voelen. Schijnt de zon door de bomen of weerkaatst het op het meer? Is er een geur van bladeren of bloemen? Hoe voelt het zand tussen je tenen?
  • Herhaal een mantra. Als je al een mantra of favoriete woorden van bevestiging hebt, herhaal ze dan. Als dat niet het geval is, sluit dan je ogen en herhaal een van de volgende zinnen: “Dit gaat over”, of “Het komt wel goed” of “Ik kom hier wel doorheen.”
  • Neem een ​​pauze. Als je kunt, vertel je baas dan dat je je niet lekker voelt en afstand moet doen. Neem 15 minuten de tijd voordat u teruggaat naar uw kantoor of uw bureau. Controleer uw telefoon niet. Drink een kopje kruidenthee. Loop of ga buiten zitten. Of als je jezelf niet kunt verwijderen, of geen 15 minuten hebt, zit dan gewoon 5 minuten stil. U kunt ook de rest van de dag naar huis gaan om te ontspannen en, indien mogelijk, te hergroeperen. En als dit niet uw eerste paniekaanval is, raadpleeg dan een medische zorgverlener.

https://nickdewaard.nl/paniekaanval-en-werk/