SBS Investments
Image default
Financieel

Onderzoek alternatieve hypotheekvormen

Als je geen hypotheek met BKR kunt krijgen, is het aan te raden om te onderzoeken wat de alternatieve opties zijn. Er zijn bijvoorbeeld hypotheekvormen zonder BKR-toetsing, zoals een zakelijke hypotheek of een persoonlijke lening. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van deze opties te overwegen en de verschillende voorwaarden en rentepercentages te vergelijken, voordat je een beslissing maakt.

Spaar voor een aanbetaling

Een andere mogelijkheid is om te sparen voor een aanbetaling op een huis. Hoe groter de aanbetaling, hoe kleiner de hypotheek die je nodig hebt en hoe beter de kans dat je een hypotheek krijgt. Bovendien verlaagt een grotere aanbetaling ook het maandelijkse bedrag dat je moet betalen voor je hypotheek.

Overweeg huur-koop of huis delen

Als je geen hypotheek kunt verkrijgen, is huur-koop een mogelijke optie. Hierbij huur je een huis en heb je de mogelijkheid om het na verloop van tijd te kopen. Het is een goede manier om te wonen in je eigen huis en je financiële situatie te verbeteren, zodat je op een later tijdstip misschien wel in staat bent om een hypotheek te verkrijgen. Een andere optie is om een huis te delen met anderen. Hierbij kun je de kosten verdelen en kun je in een groter huis wonen dan je zou kunnen betalen met een hypotheek alleen.

Contact met kredietverstrekker

Als je worstelt met een negatieve BKR-registratie, kan het verstandig zijn om samen te werken met een kredietverstrekker die speciaal is gericht op mensen met een minder goede kredietwaardigheid. Zij kunnen je helpen om je financiële situatie te verbeteren en je voor te bereiden op het verkrijgen van een hypotheek in de toekomst. Ze kunnen je ook begeleiden bij het zoeken naar de beste hypotheekvorm voor jouw specifieke situatie. Zo ben je een stap dichterbij het aanvragen van een hypotheek.

Let op de voorwaarden van het hypotheekaanbod

Als je een hypotheek met BKR-registratie verkrijgt, moet je goed op de voorwaarden letten. Dit betekent onder andere het bekijken van de rentepercentages, de looptijd van de hypotheek en de voorwaarden voor het aflossen van de lening. Het is aan te raden om deze voorwaarden grondig te overwegen en te vergelijken met andere aanbieders, voordat je een beslissing maakt. Het kan namelijk zijn dat je als je een negatieve BKR registratie hebt, je een hoger rentetarief betaald. Houd goed jouw uitgaven in de gaten zodat je zeker weet dat je het bedrag kunt betalen indien dit nodig is.