SBS Investments
Image default
Bedrijven

Met een pulsatiedemper de flowkarakterisatie van hogedruk membraampompen verbeteren

De flow karakteristiek van hogedruk membraanpompen kan met behulp van een pulsatiedemper aanzienlijk worden verbeterd. De flow karakteristiek is de manier waarop een bepaalde hoeveelheid vloeistof per tijdseenheid passeert. Of het nu om een kleine of juist grote pomp gaat, alle exemplaren hebben één ding gemeen: er worden pulserende stromen afgegeven. Pulsaties leiden echter tot drukstoten, die een negatieve impact op de systemen hebben. Een pulsatiedemper voor een membraanpomp, ook wel drukaccumulator genoemd, voorkomt schommelingen en drukpieken. Dit verlengt de levensduur van de pomp.

Waar schaft u pulsatiedempers aan?

Hogedruk membraanpompen worden niet standaard met een pulsatiedemper uitgerust. Gelukkig zijn deze toebehoren wel eenvoudig te verkrijgen. Een bedrijf bij uitstek is het in Hilversum gevestigde ingenieursbureau PromoTec, dat zich distributeur van tal van hogedruk membraanpompen van verschillende fabrikanten mag noemen. Reeds sinds 1974 is het bedrijf voor zowel Nederland als België vertegenwoordiger van Flowguard. Pulsatiedempers van dit merk plaatst men voor of na de pomp om zo pulsaties, maar ook vibraties en geluid te beperken.

Deskundige en onafhankelijke adviezen

Kiest u ervoor zich tot PromoTec te wenden, dan treft u een vakkundig team van medewerkers met talrijke jaren aan ervaring binnen de branche. Het selecteren en leveren van hogedruk membraanpompen behoort tot de expertises. De distributeur is overigens niet gebonden aan één fabrikant, waardoor u altijd een ruime keuze heeft en er gerust op kunt zijn dat de adviezen die u ontvangt geheel onafhankelijk zijn. De deskundige adviezen zijn altijd op maat. Het ingenieursbedrijf beschikt overigens over een eigen werkplaats die voorzien is van een professionele testinstallatie. Naast pompen en pulsatiedempers voert het ook waterslagdempers en expansiedempers.

Het beheersen van drukpieken

Pulsatiedempers zijn accumulatoren die pulsaties, vibraties en geluid onderdrukken. Zo voorkomen zij sterke vibraties in het leidingsysteem, onregelmatige belasting en ontregeling van of zelfs defecten aan de meetapparatuur. De drukpieken worden dankzij een pulsatiedemper tot een acceptabel niveau teruggebracht.

https://promotec.nl/