SBS Investments
Image default
Bedrijven

Is een PMR446 portofoon iets voor jou?

Portofoons zijn er is verschillende soorten en op verschillende frequenties. PRM446 portofoons zijn ideaal in gebruikt en vrij te gebruiken zonder vergunning. In dit blog is meer te lezen over PRM446 portofoons!

 

Wat is PRM446?

PRM446, een Private Mobile Radio in de frequentiereeks 466,000 MHz is een vrij te gebruiken frequentieband. Portofoons die gebruik maken van deze frequentie zijn vergunningsvrije portofoons en kunnen gebruikt worden in het frequentiebereik 446,000 MHZ- 446,200 MHz.

 

Het gebruik van PRM446 is vooral goedgekeurd in Europa. In Amerika hebben ze de LPD (433MHz) of FRS frequentieband vrije ter beschikking gebracht. De LPD of FRS zijn in Europa niet toegestaan.

 

Portofoons op deze frequentiebanden mogen vrij gebruikt worden zonder vergunning.

 

Wel zijn enkele beperkingen opgelegd aan PRM446 toestellen:

–       Uitgezonden vermogen maximaal 0,5W

–       Antenne verplicht vast op het toestel (ook externe antenneconnector is verboden)

–       Toestel moet batterij gevoed zijn (portabel)

 

Midland G7 Pro

De Midland G7 Pro is een portofoon die gebruikt maakt van de PMR446 + LPD frequenties. Het gaat hier dan ook om een vergunning vrije portofoon. Haal de portofoon uit de verpakking en hij is direct klaar voor gebruik! Al is dit wel nadat de 1800 mAh accu’s, eerste even goed zijn opgeladen.

 

De Midland portofoon is geschikt voor veel verschillende gebruikers en zeer makkelijk in gebruik. Draai aan de kanaalkiezer knop, kies en kanaal en ga meteen aan de slag! Door het gebruiksgemak is de portofoon zowel voor gewone consumenten als professioneel gebruik goed te gebruiken.

 

De Midland G7 Pro wordt geleverd met een tafellader, een 1800 mAh accu en een broekriemclip. Het gaat hier dan ook om een complete portofoon!

 

Tot slot beschikt de Midland over een aantal praktische functies. Zo kan je gebruik maken van de handsfree VOX functie en beschikt de portofoon over een dual watch functie, wat het mogelijk maakt om een tweetal frequenties gelijktijdig te beluisteren!

 

Nu je weet wat PRM446 portofoons te bieden hebben, is een PMR446 portofoon iets voor jou?

 

https://www.portofoonweb.nl/midland-g7-pro-pmr446-lpd-portofoon