SBS Investments
Image default
Financieel

Investeren in je huis door te verduurzamen

Nu we allemaal bijna een jaar lang thuis hebben gezeten heeft bij ieder huishouden wel een wens iets te verbouwen. Het investeren in de eigen woning is nog nooit zo populair geweest. Een van de manieren om waarde aan de woning toe te voegen is investeren in verduurzamen. De meest populaire manier om te verduurzamen het isoleren van de woning. Daarmee dalen de energiekosten en heeft u meer comfort in huis. De Rijksoverheid stimuleert deze verduurzaming en heeft de ISDE subsidie in het leven geroepen. Deze subsidieregeling maakt het mogelijk tot 20 procent voordeel te ontvangen op de investering. Deze subsidie is alleen interessant voor bestaande woningen en moet 12 maanden na de installatie aangevraagd worden.

Naast de aanschaf van isolatie is er ook warmtepomp subsidie beschikbaar. Voor niet alle woningeigenaren is een warmtepomp nu een logisch alternatief op de cv-ketel. Toch is er voor de hybride warmtepomp die samenwerkt met uw cv-ketel steeds een interessantere business case beschikbaar. De terugverdientijd valt soms al onder de 10 jaar. Gemiddeld kan u zeker 1.500 euro subsidie krijgen bij de aanschaf van een warmtepomp.

Tot slot kan u ook zonneboiler subsidie aanvragen. De zonneboiler zorgt voor een besparing op het warm tapwater en kan samenwerken met de warmtepomp. Met de stijging van de aardgasbelasting is de aanschaf van een zonneboiler steeds interessanter. Vaak beginnen eigenaren met isoleren, dan zonnepanelen en uiteindelijk een zonneboiler of warmtepomp.

 

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een hypotheek voor een bedrijfswoning?

Hoe beleggen in goud verschilt van andere strategieƫn

Vergelijken van verschillende verzekeringen