SBS Investments
Image default
Financieel

Hoe krijg ik een hypotheek voor een bedrijfswoning?

Zou jij graag een pand willen hebben voor jouw bedrijf? Voor vele ondernemingen kan het erg fijn zijn om een vaste locatie te hebben voor het bedrijf, een vaste locatie waar jij een reputatie kan opbouwen onder de mensen en ervoor kan zorgen dat steeds meer van jouw producten verkocht worden. Verder kan het fijn zijn om privé en werk van elkaar te scheiden door een bedrijfswoning te hebben. Hiervoor heb jij een bedrijfswoning hypotheek nodig. Gelukkig zijn er voldoende instanties die deze mogelijkheid bieden aan jou. Door te gaan voor een instantie waarbij de rente laag is en de termijn om het bedrag terug te betalen lang voorkom je extra kosten.

Hypotheek verkrijgen
Hoe krijg jij nou een hypotheek? Allereerst moet jij op zoek gaan naar een of meerdere kredietverleners. Een kredietverlener is iemand die bereid is om geld uit te lenen aan jou. Door een hypotheek ben jij in staat om ervoor te zorgen dat jij een pand kan krijgen waar jij jouw onderneming verder kan opbouwen. De kredietverlener zal jouw alleen een hypotheek willen geven indien jij in staat bent om aan te tonen dat jij het bedrag dat jij leent ook weer terug zal betalen. Het helpt hierbij om een duidelijk doel voor ogen te hebben en op heldere wijze uit te leggen wat jouw visie is.

Eigen inbreng van geld
Naast het feit dat jij met een overtuigend verhaal moet komen gericht op het verkrijgen van een hypotheek is het tevens belangrijk dat jij zelf eigen vermogen hebt. Door te kiezen voor een hypotheek neem jij veel extra kosten op waardoor jij in staat moet zijn om een gedeelte zelf te betalen. Bij het kopen van een pand kan jij erop rekenen dat jij in principe dertig procent zelf zal moeten betalen, de rest kan betaald worden door degene die jou een hypotheek geeft. Indien jij niet in staat bent om dat eigen vermogen zelf te leveren dan zal jij ervoor moeten kiezen om meerdere kredietverleners in te zetten of om een extra inkomstenbron te genereren.

Financieel beheer
Indien jij een pand krijgt of graag een pand zou willen krijgen is het financiële beheer erg belangrijk. Als individu moet jij in staat zijn om op een goede manier om te gaan met geld door te investeren of door te ondernemen. Verder kan jij eigen vermogen opbouwen door te sparen en op deze manier geld opzij te zetten voor je eigen vermogen. Daarnaast is het goed om zodra jij een hypotheek hebt gekregen langzaam te beginnen met aflossen. Zorg er hierbij voor dat jij per maand meer inkomsten dan uitgaven hebt en op deze wijze is het mogelijk om het totale bedrag bij elkaar te krijgen.

Sfeer en reputatie
Indien jij jouw onderneming tot een succes wilt maken is het erg belangrijk dat jij in staat bent om de vaste locatie die jij krijgt op een goede manier te presenteren. Denk hierbij aan een uitstekende sfeer waarin er sprake is van een aantrekkelijke aankleding. Als mensen dan bij jouw pand naar binnenkijken zullen zij naar binnen willen gaan. Verder moet jij als ondernemer een integere reputatie opbouwen. Laat je gezicht zien onder de mensen en zorg ervoor dat jij een betrouwbare ondernemer bent.


Bron: FinaForte.nl