SBS Investments
Image default
Horeca

Hoe een serveerwagen van pas kan komen

Een serveerwagen kan handig zijn. Zowel in de keuken van de horeca als in je eigen huis. Er zijn talloze mogelijkheden voor een serveerwagen. Zo zijn er serveerwagens met bepaalde inzetten die handig zijn om borden mee te stapelen. Of juist serveerwagens met lades. Voor iedereen is er dus iets praktisch te vinden als het gaat om een serveerwagen. Je haalt er borden en afwas mee op in grote getalen of gebruikt hem in huis om alles uit de keuken naar de eettafel of woonkamer te brengen. Het grote voordeel is dat je meer mee kunt nemen dan je lopend zou kunnen doen.

 

Materialen

In de horecakeukens wordt vaak gebruik gemaakt van RVS serveerwagens. Deze zijn goed bestand tegen water en vocht en gaan ook lang mee. Bovendien zijn ze goed stevig. Er zijn veel meer materialen serveerwagens te vinden. Zo kun je ook kijken naar kunststoffen serveerwagens of juist houten serveerwagens. Ook andere ijzerachtige materialen vind je in een serveerwagen. Soms bestaat een serveerwagen uit meerdere materialen. Bijvoorbeeld houten bladen met een ijzeren frame. Al dan niet geverfd. Genoeg om over na te denken dus.

 

Praktisch of decoratief

Het materiaal heeft vooral te maken met het doel van je serveerwagen. Is het vooral voor praktisch gebruik en maakt het niet uit hoe het eruit ziet? Ga dan voor een stevige en duurzame RVS serveerwagen. Wil je juist dat het mooi in je interieur staat, omdat je de serveerwagen in huis gaat gebruiken? Dan zijn heel andere aspecten weer van belang. Je kunt natuurlijk ook een middenweg zoeken, maar dan kijk je misschien niet zo zeer naar het materiaal. Als je iets zoekt dat zowel praktisch is als passend bij je interieur, kun je beter letten op de details.

 

Details

Zoals de wielen bijvoorbeeld. Zijn die geschikt voor jouw vloer of maken ze wellicht krassen? Ook de soepelheid van de wielen en of ze kunnen zwenken kunnen een overwegende factor zijn als je een serveerwagen zoekt. Een serveerwagen met inzet voor borden is ideaal als je afwas moet ophalen of wegbrengen. Een serveerwagen met een lade of meerdere lades is juist weer handig in huis. Daar kun je bijvoorbeeld bestek of theezakjes in leggen, zodat je die niet iedere keer van de keuken mee hoeft te nemen op de serveerwagen.

 

HorecaTraders heeft een groot aanbod serveerwagens online.