Glamping in Italië – simpelweg genieten

Waarom Italië de beste bestemming is voor een geweldige glamping vakantie? Simpel: het prachtige land, de rijke cultuur, het heerlijke eten en de levenslust van de Italianen.

Prachtig landschap

Het Italiaanse landschap kenmerkt zich door haar veelzijdige karakter. Echt iedereen kan zijn of haar hart in dit land ophalen. Het Gardameer is al sinds mensenheugenis het mekka voor de liefhebber van watersport. Umbrië, met de zacht glooiende heuvels is waar je prachtige fietstochtjes (ook op de e-bike) kunt afwisselen met het proeven van lokale wijn. En wat te denken van de omgeving van Venetië, het romantische Toscane of het eiland Sardinië? Elke regio is op haar eigen manier een prachtige plek om een paar weekjes vanaf de glamping te verkennen.

Rijke cultuur

Italië is vanouds een belangrijke bron van culturele ontwikkelingen geweest. Het land bracht ons het Romeinse Rijk, waarvan overal in Europa de sporen nog zichtbaar zijn. Later wedijverden de stadsstaten met elkaar. Florence, Bologna, Milaan, Pisa, Siena… alle steden wilden de mooiste kunstwerken voortbrengen. Dat leverde prachtige schilderijen en architectuur op waar we nog steeds van kunnen genieten

De Italiaanse keuken

Elke Nederlander kent de Italiaanse keuken. Al is het maar dat je ooit een pizza hebt gegeten. Maar wanneer je in Italië een willekeurig restaurant binnenstapt leer je de échte Italiaanse keuken kennen. Zelfs als je thuis regelmatig “naar de Italiaan gaat” zul je ontdekken dat het eten nog veel lekkerder kan zijn dan je gewend bent.

De levenslust

Maar misschien nog het mooiste aan Italië is de levenslust van de mensen. De Italiaan is trots op zijn land, zijn stad. Hij of zij is dol op zijn familie. En hij weet: het leven is er om genoten te worden.

Ga op glamping in Italië

Geniet ook van al het goede dat Italië te bieden heeft. Ga lekker naar de glamping. Via www.glampings.com heb je een helder overzicht van de beste glamping activiteiten in Italië. Boeken kan heel eenvoudig, direct via de site. Zoek de glamping uit die het beste bij je past, boekt en begin maar met voorpret. Je gaat een zorgeloze vakantie tegemoet.