SBS Investments
Image default
Electronica en Computers

Eén van de belangrijkste accessoires van een portofoon: Het portofoon oortje

Vanuit vroeger kennen we het begrip walkietalkie misschien nog wel. Tegenwoordig wordt deze apparatuur ook wel portofoons genoemd. Een portofoon is een draagbaar zend- en ontvangtoestel in één, waarbij je kan communiceren tussen beide. Om zo weinig mogelijk ruis tijdens de communicatie te veroorzaken in een portofoon oortje van belang, hiermee kan je namelijk precies verstaan wat de ander zegt via de portofoon. Erg handig voor op grote evenementen, aangezien daar veel herrie ervoor kan zorgen dat je niet precies alles kunt verstaan. Zodoende kan er wel geconstateerd worden dat het portofoon oortje één van de belangrijkste accessoires is voor de portofoon. 

Verschillende accessoires voor een portofoon

Naast het gebruiken van een portofoon oortje kan er ook gekozen worden om gebruik te maken van headsets. Het voordeel hiervan is dat je nog beter kunt focussen op het geluid uit de portofoon. Op grote festivals of evenementen komt het al snel voor dat de muziek heel luidt staat. Je kan er dan ook voor kiezen om geluiddempende oordoppen bij te kopen. Hiermee demp je het geluid en zorg je ervoor dat je geen gehoorbeschadiging oploopt. Daarnaast is het altijd handig om extra accu’s aan te schaffen zodat je altijd en overal beschikbaar bent.

De prijzen van een portofoon

Portofoons zijn er in verschillende soorten en maten te vinden, waardoor je ze ook kan terugvinden in verschillende prijsklassen. Wil je een portofoon gebruiken voor een recreatief doeleinde, dan ben je met een paar tientjes al klaar. Je moet dan niet verwachten dat je de beste afstand kan overbruggen of dat het geluid kraakhelder is. Wil je een portofoon voor een serieuzer doeleinde inzetten, dan moet je al snel gaan nadenken over een aantal honderden euro’s. Je weet dan wel dat je kwaliteit in huis hebt en over grote afstanden nog steeds met elkaar kunt communiceren.

https://www.portofoonweb.nl/portofoon-accessoires/portofoon-oortjes.html