SBS Investments
Image default
Electronica en Computers

Waarom Walkie talkies kopen?

Waarom walkie talkies kopen? Walkie talkies zijn handig om met personeelsleden binnen je bedrijf mee te praten. Voor professioneel gebruik staat het bekend als de walkie-talkie of sommige noemen het de portofoon. Het is uiterst nuttig bij recreatieve activiteiten zoals in het kamp of op een helling. Kinderen gebruiken het ook als speelgoed. U kunt verschillende walkie talkies kopen met verschillende afstanden waarmee je kan praten. De afstanden zijn afhankelijk van open ruimtes. In stedelijke gebieden is de afstand die u kunt afleggen met een walkietalkie aanzienlijk kleiner.

 

Geschiedenis

Nadat de radio was uitgevonden was de volgende stap om hetzelfde model te ontwerpen maar dan in een kleiner formaat om het makkelijk vast te houden. Er is veel discussie over de persoon die als eerste met de walkie-talkie op de proppen kwam. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat het onduidelijk is op welk punt de radio die kan zenden en ontvangen in een echte walkie-talkie wordt.

De eerste persoon die een draadloze radiozender ontwikkelde, kwam van de Canadees Donald Hings. In 1937 bouwde hij een onderwaterveldradio voor gebruik door zijn bedrijf die 5,5 kg woog en de grootte van een oven had. Ondanks zijn formaat – hij moest op de buik worden gedragen – kan de radio door slechts één persoon worden gebruikt. Het was namelijk daarvoor alleen toegankelijk wanneer ze beide de walkie talkie gebruikten.

Een andere persoon waarvan wordt aangenomen dat hij de maker van de walkietalkie is, is de Amerikaanse radio-ingenieur Alfred J. Gross. Hij ontwikkelde in 1938 een eigen kleinere versie van de walkie talkie die hij met zijn eigen hand kan dragen. Zijn uitvinding viel op bij functionarissen van het Amerikaanse Office of Strategic Services die de uitvinder inhuurden om het Joan-Eleanor-systeem te ontwerpen, een tweerichtings-grond-naar-lucht-radio.  

 

 

Bereik walkie talkie

Als je nadenkt om walkie talkies te kopen hou er rekening mee dat het bereik niet bij elke hetzelfde is. Walkie talkies zijn altijd beperkt tegenover telefoons. Telefoons hebben namelijk een verdere afstand tegenover walkie talkies. Het hangt van het vermogen van de walkie talkie af hoever het bereik is. Hoe meer het vermogen is, hoe verder het bereik is.

https://www.portofoonweb.nl/portofoon/walkie-talkie.html