De deurklink van je buitendeuren

De deurklinken die op je buitendeuren zitten – bijvoorbeeld die op je voordeur – zijn vaak anders dan die op je binnendeuren. De deurklinken op je buitendeuren moeten over het algemeen namelijk tegen een extra stootje kunnen.

Zo worden deze vaak intensiever gebruikt, krijgen ze met verschillende weersomstandigheden te maken en kan er corrosie ontstaan op het oppervlak door het contact met sleutelbossen en -ringen – dit wordt ook wel vliegroest genoemd.

De keuze voor het juiste materiaal, maar ook regelmatig onderhoudt, kunnen dit verval vertragen.

Verschillende materialen en stijlen

Deurklinken voor buitendeuren zijn komen in allerlei materialen en stijlen. Allereerst worden de materialen RVS en messing vaak voor dit soort klinken gebruikt. Maar ook deurklinken met een coating van BIOV, PVD of titaan worden regelmatig ingezet.

Daarnaast heb je de keuze uit verscheidene deurbeslagen, kies bijvoorbeeld voor een vierkant of juist een rond rozet. Al laatste heb je nog de keuze uit verschillende kleuren en stijlen.

Ga bijvoorbeeld voor een moderne zwarte of toch een klassieke gouden deurklink.

Een slot voor extra beveiliging

Het verschil tussen de buitendeuren en binnendeuren van je woning, zit hem in het feit dat een buitendeur altijd een slot heeft. De deuren die zich tussen de verschillende ruimtes binnen je woning bevinden, hebben daartegenover niet altijd een slot – vaak hebben alleen de deuren van badkamers en slaapkamers deze extra dosis beveiliging.

Het slot op je buitendeuren is echter het belangrijks, deze houdt namelijk inbrekers en andere ongenodigde gasten buiten de je huis.