SBS Investments
Image default
Woning en Tuin

Wat kost onderhoud aan een waterontharder?

Om ervoor te zorgen dat je waterontharder zo lang mogelijk meegaat en dat hij zijn werk zo goed mogelijk doet, is onderhoud belangrijk. Kleiner onderhoud kun je vaak zelf doen, zoals het bijvullen van het regeneratiezout voor de filters. Het periodieke onderhoud aan de waterontharder kun je echter het beste aan de vakman overlaten. Bij vrijwel alle aanbieders van waterontharders is het mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Hierbij ben je voor een vast bedrag per maand verzekerd van een systeem dat altijd goed werkt. Natuurlijk is het ook mogelijk om een losse onderhoudsbeurt aan te schaffen. Kies je voor waterontharder onderhoud van Softwatersystems? Dan mag je altijd rekenen op eerlijke en transparante tarieven. Uiteraard vertellen we je hier graag wat meer over.

Kosten onderhoudsabonnement

Bij Softwatersystems kun je verschillende soorten waterontharders bestellen, zowel voor kleine als voor grote huishoudens. Op basis van de beschikbare modellen hanteert het bedrijf verschillende tarieven voor hun onderhoudsabonnementen. Heb je een wateronthardingssysteem voor een gezin van 1 tot en met 3 personen? Dan betaal je voor een onderhoudsabonnement net iets meer dan 12 euro per maand. Bij een gezinsgrootte van meer dan 3 personen bedraagt de abonnementsprijs net iets minder dan 15 euro in de maand. Onderhoudsabonnementen zijn beschikbaar voor de eigen waterontharders, maar ook voor wateronthardingssystemen van andere fabrikanten.

Wat is er bij het onderhoudscontract inbegrepen?

Kies je voor periodiek onderhoud in de vorm van een abonnement? Dan kun je rekenen op een uitgebreide service. Zo is deze dienst inclusief jaarlijks onderhoud van het apparaat en de onderdelen, de juiste hoeveelheid zout waar je weer een jaar mee vooruit kunt, desinfectie van het wateronthardingssysteem en een controle van de instellingen. Een bijkomend voordeel van de onderhoudsabonnementen is dat ze gepaard gaan met een levenslange garantie.

Losse onderhoudsbeurt laten uitvoeren

Zit je liever niet vast aan een abonnement, maar wil je je waterontharder wel met enige regelmaat laten onderhouden? Kies dan voor een losse onderhoudsbeurt. Bij Softwatersystems kost dit 100 euro per keer. Hou er rekening mee dat je bij de onderhoudsabonnementen een betere garantie krijgt.