SBS Investments
Image default
Aanbiedingen

Vliegreis met een e-sigaret

Vliegreis met een e-sigaret

Normale sigaretten zijn altijd toegestaan in vliegtuigen en een aansteker moet je thuis laten. Maar hoe zit dat met e-sigaretten en extra e-liquids of batterijen? Hier moet je op letten als je je e-sigaret mee wilt nemen in een vliegtuig.

 

E-sigaretten inchecken

Je mag geen e-sigaretten inchecken. Hier zijn twee redenen voor. Ten eerste omdat er een aantal keren kleine vuurtjes ontstaan zijn in het laadruim van commerciële vluchten. Ten tweede hebben de meeste e-sigaretten een lithium batterij. Deze batterijen kunnen ontploffen als ze te warm worden.

 

E-sigaretten in je handbagage

Je mag een e-sigaret wel meenemen in je handbagage. Gebruik en opladen is verboden! Doe je dit wel, dan valt dit onder de wetten die over roken aan boord gaan. Zorg er ook voor dat je e-sigaret geen e-liquid bevat tijdens je reis.

 

Batterijen

Lithium batterijen hebben al voor vele problemen gezorgd bij een aantal vliegmaatschappijen. Daarom zijn lithium batterijen bij de meeste maatschappijen verboden. Je mag ze wel meenemen in je handbagage. Het is aanbevolen dat je maximaal twee kleine extra batterijen meeneemt.

 

E-liquids

Je mag e-liquids meenemen in je handbagage zolang het niet meer dan 100ml is. Er zijn geen beperkingen voor e-liquids in je ingecheckte bagage. Het is echter wel verstandig om deze in een apart afsluitbaar zakje te stoppen in verband met de luchtdruk. Zo voorkom je dat je spullen onder de e-liquid komen te zitten als ze toch een beetje lekken. 

 

Schiphol

Op Schiphol is het niet toegestaan om een elektrische sigaret te roken, ook niet in de speciale rookruimtes.

 

Overal verschillend

Ga je binnenkort op reis? Check dan nog wel even de regels in de landen waar je door heen reist. Zo is China heel strikt op het meenemen van batterijen en powerbanks. Landen als Panama, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben elektrische sigaretten helemaal verboden. Heb je nog meer vragen, dan kun je die bij een winkel als Mr Joy stellen.

 

https://www.mr-joy.nl/