SBS Investments
Image default
Bedrijven

De ultieme gids voor een marifoon en VHF-radio's en mariofoon

Marifoon-radio’s zijn het meest voorkomende type noodradio. Ze worden ook gebruikt door amateurradio-operators en commerciële maritieme operators. VHF-radio’s werken op het frequentiebereik van 30 tot 300 MHz. Ze kunnen worden gebruikt voor spraakcommunicatie, tweerichtingsradioteletypecommunicatie (RTTY) en tweerichtingsdatacommunicatie.

VHF-radio’s zijn klein en compact, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Ze zijn ook erg betrouwbaar, omdat ze radiosignalen van een grotere afstand kunnen ontvangen dan UHF-radio’s.

VHF-radio’s hebben ook een reeks andere toepassingen, zoals het kunnen luisteren naar politie en brandweer in uw omgeving of het bewaken van de weersomstandigheden.

Wat is het verschil tussen een VHF-radio en een UHF-radio?

VHF-radio’s worden gebruikt voor korteafstandscommunicatie en worden meestal gebruikt in de omroepindustrie. UHF wordt gebruikt voor communicatie over lange afstanden en wordt vooral gebruikt in de militaire industrie.

VHF: VHF staat voor very high frequency, wat betekent dat deze radio’s radiogolven uitzenden met een lagere golflengte dan die van UHF. Dit betekent dat VHF slechts een kortere afstand kan afleggen voordat ze vanzelf beginnen uit te faden. Deze kortere afstand maakt het echter ook gemakkelijker om signalen van VHF-radio’s te detecteren, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik bij uitzendingen waar nauwkeurigheid belangrijk is.

UHF: UHF staat voor ultra high frequency, wat betekent dat deze radio’s radiogolven uitzenden met een hogere golflengte dan die van VHF. Door de hogere golflengte kunnen deze radio’s grotere afstanden bereiken voordat ze vanzelf vervagen en door meer obstakels en muren dringen dan die van VHFC’s. Dit maakt UHF ideaal voor gebruik bij militaire operaties waarbij het signaalbereik een belangrijke factor is zoals bij een marifoon.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een mobiele of draagbare noodradio

Bij het kopen van een noodradio zijn er een paar factoren waarmee u rekening moet houden. U moet weten welk type radio u wilt en welke functies u nodig heeft.

Er zijn ook een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een mobiele of draagbare noodradio. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een noodradio met kortegolfmogelijkheden, moet u de voordelen van die functie afwegen tegen de extra kosten en het gewicht.

Hier volgen enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een noodradio:

* Voor welk soort noodgeval heb je het nodig?

* Welk formaat wilt u uw mobiele of draagbare noodradio?

* Hoeveel kost het?

https://www.portofoonweb.nl/zendontvangers/marifoons.html