SBS Investments
Image default
Aanbiedingen

Alles over een walkie talkie

Bijna iedereen in Nederland kent wel het woord walkie talkie wel, dit is eigenlijk een ander woord voor portofoon. Voor recreatief gebruik zoals op vakantie wordt hij vaak een walkie talkie genoemd. Bij professioneel gebruik, denk hierbij aan een politie die ermee werkt, wordt hij vaak een portofoon genoemd.

 

Hoe werkt een walkie talkie

Als je gebruik wilt maken van een walkie talkie, moet je eerst het apparaat inschakelen, dit doe je door te drukken op de aan en uit knop of te draaien aan de volumeknop. Door de accu en de antenne is er de mogelijkheid om te verbinden met andere walkie talkies, daar kun je mee communiceren met de mensen waarmee jij dat wilt.

Nu is het nog de opdracht om op hetzelfde kanaal te komen als de walkie talkies waar jij graag contact mee wilt. De meeste walkie talkies hebben acht verschillende kanalen. Bij alle nieuwere walkie talkies zie je een digitale display waar je kunt zien bij welk kanaal je aangesloten bent. Op deze display kun je ook een kanaal selecteren.  

 

Hoe gebruik je een walkie talkie

Je kunt gebruik maken van een walkie talkie door de push to talk knop in te drukken. Als jij deze knop indrukt, kan de ontvanger alleen maar luisteren naar wat jij zegt. Het is op dat moment niet mogelijk om met twee personen tegelijkertijd te communiceren. Als je de knop loslaat als je uitgepraat bent, dan heeft de andere persoon te mogelijkheid om te reageren.

 

Als er een ruis is op het kanaal wat jij gebruikt, kun je met alle gebruikers naar een ander kanaal gaan, hierdoor is het probleem snel opgelost, en kun je verder met je gesprek!

 

https://www.portofoonweb.nl/portofoon/walkie-talkie.html