SBS Investments
Image default
Dieren

Wat zijn de voordelen van jouw hond registeren?

Heb je dat ook weleens meegemaakt? De stress van het kwijtraken van jouw hond. Als je overal hebt gezocht en je kunt hem of haar echt niet vinden, dan is het tijd voor een volgende stap. Heb je weleens gedacht aan een databank voor honden? Hoe dit proces precies in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Hoe gaat het in zijn werk?

Sowieso is het in Nederland verplicht om jouw hond te registeren. Met behulp van een databank voor honden kan je gemakkelijk je viervoeter terugvinden. Als eerste moet je je hond bij de dierenarts laten chippen. Ga vervolgens naar de databank en klik op het icoontje om jouw huisdier te selecteren. Databanken werken ook samen met de overheid en diverse zoekmachines voor vermiste honden. Wanneer je een databank account hebt aangemaakt, kun je gratis extra huisdieren toevoegen aan jouw account. Je betaalt dus niet per registratie of per wijziging, maar je betaalt alleen voor jouw account.  

Is registratie wel veilig?

De gegevens, naam en adres van de eigenaar is niet voor derden te zien of te kopiëren, ook worden gegevens niet verkocht aan derden. Veiligheid en privacy zijn erg belangrijk in deze tijd en er is veel tijd in gestoken om de databank voor honden te beveiligen. De eigenaar kan wel zelf de gegevens en registratie verwijderen, maar oude gegevens worden niet bewaard. Met jouw abonnement heb je dus alle voordelen van een honden databank binnen handbereik. 

Het nut van recente registratie

Nu is er geen reden meer om niet te denken aan een uitbreiding in het gezin, door een gezellige viervoeter. Met de meest veilige en betrouwbare databank voor honden, zorg je dat je jouw hond zo terugvindt. Bij registratie kun je ook nog een foto plaatsen van jouw hond, een medisch dossier starten en de gegevens van jouw dierenarts toevoegen. Voor het complete plaatje en overzicht. 

https://www.petlook.nl/databank-honden/