SBS Investments
Image default
Bedrijven

Wat is een trucker bakkie?

Een trucker bakkie is een ander woord voor een 27 mc radio, die erg geliefd is onder de truckers. Het is een 27 megacycles per seconde radio. Vandaar de naam 27 mc radio. Deze radio is verbonden op het CB frequentieverband. Waarvoor CB weer staat voor Citizins Band, wat weer vertaald kan worden voor radio voor de burgers. Een trucker bakkie heeft 40 kanalen, waarop op elk kanaal maximaal 4 watt uitgezonden mag worden. Het is belangrijk om de juiste antenne te hebben zodat je de juiste kanalen kunt ontvangen.

 

Wat kan je doen met een trucker bakkie?

Met een trucker bakkie kunnen truckers onderling met elkaar praten. Het is namelijk een radio waarmee je kunt ontvangen, maar uit mee kunt uitzenden. Hierdoor is het dan ook niet gek dat deze radio’s veelal gebruikt worden in de sectoren loonbedrijven en transportbedrijven.  Bij deze sectoren is het namelijk erg belangrijk om met anderen te communiceren. Naast deze sectoren is de trucker bakkie soms ook nog terug te vinden in auto’s. Het is namelijk niet nodig om een vergunning te hebben om gebruik te mogen maken van een trucker bakkie. Zo’n trucker bakkie kan best handig zijn aangezien het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden illegaal is in Nederland.

 

Het gebruiken van portofoons

Naast het gebruiken van een trucker bakkie kan je ook gebruik maken van een portofoon. Met een portofoon kan je namelijk ook berichten ontvangen en verzenden. Met een portofoon heb je wel het voordeel dat je een eigen kanaal hebt. Hierdoor kunnen anderen niet meeluisteren naar wat er gezegd wordt. Het nadeel is wel dat je frequentie wel veel lager ligt. Je kan hierdoor niet op een lange afstand met anderen praten. Het is daardoor per situatie verschillend welke vorm van communicatie beter is.

 

https://www.portofoonweb.nl/nieuws/trucker-bakkies

Gerelateerde artikelen

Met een pulsatiedemper de flowkarakterisatie van hogedruk membraampompen verbeteren

Het ontstaan van de portofoon

Led Design Holland regelt het allemaal!