SBS Investments
Image default
Eten en drinken

Pittige Kimchi – Zoete Aardappelbeignets

De sleutel om knapperige, gepolijste randen op deze beignets te krijgen, is door zoveel mogelijk vloeistof uit de zoete aardappelen te wringen voordat ze worden gebakken. Het kruid van de gehakte kimchi in het beignetsbeslag en de gochujang-yoghurtdipsaus compenseerden de natuurlijke zoetheid van de zoete aardappelen. Een heerlijk aperitiefhapje of een heerlijk tussendoortje, deze kun je het beste meteen opeten. Als je extra ambitieus bent, maak dan ook je eigen zelfgemaakte kimchi.

ingrediënten

  • 1 pond zoete aardappelen (ongeveer 2 grote of 3 middelgrote), geschild
  • 2 grote eieren
  • ¾ kopje uitgelekte fijngehakte kimchi
  • ½ kopje bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel. Diamond Crystal of ½ theelepel. Morton koosjer zout, plus meer
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Plantaardige olie (om te frituren; ongeveer 1 kop)
  • ½ kopje gewone volle melk Griekse yoghurt
  • 1 eetl. gochujang (Koreaanse hete peperpasta)

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°. Rasp zoete aardappelen op de grote gaten van de rasp of in een keukenmachine met de raspschijf. Breng over naar een schone theedoek of meerdere lagen keukenpapier. Verzamel de uiteinden van de handdoek en knijp over een grote kom om zoveel mogelijk vloeistof uit te wringen; vloeistof weggooien. Veeg de kom schoon en plaats zoete aardappelen, eieren, kimchi, bloem en 1 tl. Diamond Crystal of ½ theelepel. Morton koosjer zout in kom; breng op smaak met peper. Meng beslag met een vork om te combineren.

Stap 2

Giet olie in een grote gietijzeren koekenpan of koekenpan met antiaanbaklaag om ¼ “opstaande kanten te krijgen; verwarm op middelhoog tot ze glinsteren. Laat ophopende eetlepels beslag in de pan vallen, zorg ervoor dat ze niet te verdringen. Gebruik een hittebestendige spatel om de beignets voorzichtig plat te maken. Kook tot de onderkant bruin en knapperig is, ongeveer 2 minuten. Draai om en kook tot ze bruin en knapperig zijn aan de andere kant, ongeveer 2 minuten. Breng de beignets over naar een omrande bakplaat bekleed met meerdere lagen keukenpapier en laat uitlekken. Breng over naar een draad rek in een omrande bakplaat en schuif in de oven om warm te blijven. Herhaal met meer olie en het resterende beslag.

Stap 3

Meng yoghurt en gochujang in een kleine kom; breng op smaak met zout. Leg de beignets op een schaal en serveer met gochujang-yoghurt om te dippen.