De sleutel om knapperige, gepolijste randen op deze beignets te krijgen, is door zoveel mogelijk vloeistof uit de zoete aardappelen te wringen voordat ze worden gebakken. Het kruid van de gehakte kimchi in het beignetsbeslag en de gochujang-yoghurtdipsaus compenseerden de natuurlijke zoetheid van de zoete aardappelen. Een heerlijk aperitiefhapje of een heerlijk tussendoortje, deze kun je het beste meteen opeten. Als je extra ambitieus bent, maak dan ook je eigen zelfgemaakte kimchi. ingrediënten
VoorbereidingStap 1Verwarm de oven voor op 200°. Rasp zoete aardappelen op de grote gaten van de rasp of in een keukenmachine met de raspschijf. Breng over naar een schone theedoek of meerdere lagen keukenpapier. Verzamel de uiteinden van de handdoek en knijp over een grote kom om zoveel mogelijk vloeistof uit te wringen; vloeistof weggooien. Veeg de kom schoon en plaats zoete aardappelen, eieren, kimchi, bloem en 1 tl. Diamond Crystal of ½ theelepel. Morton koosjer zout in kom; breng op smaak met peper. Meng beslag met een vork om te combineren. Stap 2Giet olie in een grote gietijzeren koekenpan of koekenpan met antiaanbaklaag om ¼ “opstaande kanten te krijgen; verwarm op middelhoog tot ze glinsteren. Laat ophopende eetlepels beslag in de pan vallen, zorg ervoor dat ze niet te verdringen. Gebruik een hittebestendige spatel om de beignets voorzichtig plat te maken. Kook tot de onderkant bruin en knapperig is, ongeveer 2 minuten. Draai om en kook tot ze bruin en knapperig zijn aan de andere kant, ongeveer 2 minuten. Breng de beignets over naar een omrande bakplaat bekleed met meerdere lagen keukenpapier en laat uitlekken. Breng over naar een draad rek in een omrande bakplaat en schuif in de oven om warm te blijven. Herhaal met meer olie en het resterende beslag. Stap 3Meng yoghurt en gochujang in een kleine kom; breng op smaak met zout. Leg de beignets op een schaal en serveer met gochujang-yoghurt om te dippen. |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Een barbecue voor ieders wensen Je zou zeggen dat een barbecue een barbecue is, toch? Nou, dat is niet zo! Je hebt ze in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld...
- Lekker eten op je feest zonder zelf te koken lut met foodservice Iedereen houdt van een feestje op zijn tijd. Gezellig met vrienden en familie bij elkaar komen om een speciale gelegenheid te vieren, zoals een verjaardag,...
- Kies voor zaalverhuur in Alblasserdam en vind de perfecte locatie voor uw feest of bijeenkomst Een goede locatie is bij het geven van een feest essentieel. Maar niet alleen dan. Ook wanneer u een vergadering organiseert of een teamuitje wilt...
- Heerlijke Italiaanse wijn bestellen bij een ervaren specialist Bent u een liefhebber van goede wijn? Italië is bij uitstek het land van heerlijke wijnen van goede kwaliteit. Wanneer u graag Italiaanse wijn drinkt,...
- Brievenbus Cadeau ”Taart Door De Brievenbus” Bij brievenbusbanket.nl besteld u heerlijke taart per post. Deze taart door de brievenbus wordt in brievenbus doosjes geleverd en past precies...
- Welke vlees thermometer moet je kiezen? Wanneer je veel vlees bereidt, of het nou in de privesfeer is of in de horeca. Is het verstandig om in het bezit te zijn...