SBS Investments
Image default
Bedrijven

Laat uw overtollige hardware opkopen door een IT bedrijf!

Heeft uw organisatie of bedrijf een overschot aan hardware, zoals computers, laptops en harde schijven? Dan is een hardware opkoper/ IT bedrijf misschien wel de beste oplossing. Waarom? Dat wordt verder in deze blog aan u uitgelegd.

Waarom een hardware opkoper?

Een IT-bedrijf uw overtollige hardware laten opkopen kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, rommel te verminderen en ervoor te zorgen dat uw oude apparatuur niet op de vuilnisbelt belandt. Er zijn veel voordelen voor organisaties of bedrijven die besluiten hun oude hardware op te laten kopen door een IT-bedrijf.

Opgeruimd kantoor

In veel gevallen heeft een IT opkoper een minimimaal aantal van producten die zij willen opkopen. Zo voorkomen zij dat er particulieren zijn die hun laptop of computer kwijt willen. Voor u als bedrijf is het fijn dat een IT bedrijf het liefst een groot aantal computers of andere elektronica in één keer opkoopt. Zo bent u in één klap af van de oude niet gebruikte apparatuur wat nu stof staat te happen. Het geeft daarna natuurlijk ruimte voor nieuwe producten of andere invulllingen.

Een mooie restwaarde

Eerlijk is eerlijk elk elektronisch product zelf verkopen gaat u meer opleveren. Veel IT bedrijven kopen de hardware niet op voor de hoofdprijs. Toch is met een belangrijke rekensom wel te zien dat de restwaarde die u krijgt eigenlijk best hoog is. De rekensom houdt in dat u niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de tijd die het kost om te verkopen en de energie die u kwijt bent. Door de hardware te laten opkopen bent u weinig tijd kwijt , weinig energie kwijt en u krijgt een mooi prijsje. Uiteindelijk kan het dus zo zijn dat het laten opkopen van hardware waardevoller is dan zelf uw apparatuur te gaan verkopen.

Veilige dataverwijdering

Data veiligheid is voor elk bedrijf erg belangrijk. Een datalek is een absoluut drama. Met het laten opkopen van uw oude hardware weet u zeker dat de data grondig wordt verwijderd. Na het verwijderen van de data krijgt u een certificaat als bewijs. Zo weet u zeker dat uw data veilig binnen het bedrijf blijft.

Goed voor het milieu

Een mooi bijkomend voordeel is dat u als organisatie goed bezig bent voor het milieu. De apparatuur wordt niet weggegooid en kan worden hergebruikt. Dat is erg voordelig voor het milieu, want bij het maken van elektronische producten komen veel schadelijke stoffen vrij. Als bedrijf kunt u dit ook laten zien naar de buitenwereld met het bericht dat u bezig bent met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, in de volksmond ook wel MVO genoemd.

Geïnteresseerd? Hier moet de hardware aan voldoen!

Het is helaas niet zo dat elk product in aamerking komt voor het opkopen daarvan. Diverse hardware opkopers hanteren bepaalde richtlijnen waar de hardware aan moet voldoen. De belangrijkste zetten we hier voor u op een rijtje:

  • Vaak minimaal 10 eenheden
  • Geen defecte of incomplete apparatuur
  • Muizen, kabels en toetsenborden worden vaak niet opgekocht
  • Ook printers, toners en cartridges worden niet opgekocht