SBS Investments
Image default
Bedrijven

Hoe richt je je huis in voor een bezichtiging?

Je wilt je huis verkopen en uiteraard hiervoor een mooie prijs ontvangen. Het mag duidelijk zijn dat je je huis zo aantrekkelijk mogelijk moet maken. Maar hoe doe je dat? Wij geven je hierbij enkele tips, maar ook vakmensen, zoals Van der Eijken Makelaardij, kunnen je hierin adviseren. Wat doe je wel en wat juist niet?

Knap je huis op voordat er mensen komen

Een huis waarbij je direct al ziet dat er heel veel moet gebeuren, zal bij de meeste mensen niet echt gewild zijn. Is de muur van je badkamer, bijvoorbeeld, ondertussen zwart geworden door het vocht? Denk dan niet dat je, nu je toch gaat verhuizen, hier niks meer aan hoeft te doen. Je kunt beter dat soort onderhoud nog wel doen. Zo oogt je huis mooier en frisser en zullen mensen met een positiever gevoel rondlopen.

Maak het gezellig

Waarschijnlijk een open deur maar een rommelig huis voelt net zo goed niet prettig aan. Zorg dan ook dat er niks ligt te slingeren. Ruim netjes op en zorg voor gezellige details. Zet een grote bos bloemen op tafel en je kent vast ook al de truc met de appeltaart. Bak vlak voor de bezichtiging iets lekkers, waardoor je huis hier heerlijk naar geurt. Voorkom wel dat je huis te steriel is, want ook dat maakt het minder levendig. Planten geven een huis eveneens sfeer. Iedereen voelt zich prettiger in de natuur. Hou je zelf niet van planten? Dan haal je speciaal voor de bezichtiging een paar plantjes in huis of dus die bloemen. Nepplanten doe je enkel en alleen als ze wel echt lijken! Anders schiet het zijn doel helemaal voorbij.

Inrichting

Een donker huis oogt minder ruim en voelt minder prettig aan. Gordijnen doe je dan ook open en is je kamer aan de donkere kant ingericht? Probeer dit met een paar simpele stappen te veranderen. Soms kan net een ander tafellaken of wat vrolijke kussentjes al een heel verschil maken. Wil het allemaal niet echt lukken? Soms kan een andere inrichting een heel verschil maken. Je kan het allicht proberen, toch? Vraag of een stylist je helpen wil om een andere sfeer in huis te krijgen. Kan je dan je huis goed verkopen, dan heb je deze kosten er zo weer uit!