SBS Investments
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe gebruik je uitleganimaties in de les

Hoe gebruik je uitleganimaties in de les

Explanimations, ook bekend als uitleg animaties, maken je lessen effectiever. Maar hoe gebruik je explanimations het beste in een onderwijssituatie?

Online leeromgeving

Soms heeft een leerling of cursist vaker uitleg nodig voordat het kwartje valt. Zet de uitleg animatie daarom in de online leeromgeving, zodat de leerling deze naar behoefte kan terugkijken.

Voorbereiding op de les

Laat de leerlingen in voorbereiding op de les een korte animatievideo kijken, zodat ze de basisbegrippen al kennen. Dat geeft de ruimte om tijdens de les meer de diepte in te gaan.

Tijdens de les

De les kan ook beginnen met een korte animatie video. Daarmee leg je de fundering, waarop je tijdens de les kunt voortbouwen. Ook gedurende de les kunnen animaties helpen. Niet alleen doordat ze de leerling extra uitleg bieden, maar ook omdat ze de les een beetje “breken”. Door de afwisseling is de les boeiender en letten leerlingen beter op.

Na de les

Je kunt er ook voor kiezen om de les te gebruiken voor instructie en de explanimations achteraf beschikbaar te stellen. Op die manier kun je de klassikale uitleg afstemmen op de leerlingen én zorgen dat leerlingen hun vragen achteraf kunnen beantwoorden door de kennisclips te bekijken.

Uitleganimaties voor onderwijs laten maken

Heeft jouw onderwijsinstelling nog geen explanimations voor gebruik in de les? Dan kan het zinvol zijn een speciale explanimation te laten maken. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens contact met ons op. We vertellen je alles over het laten maken van de uitleganimatie, inventariseren je wensen en stellen een vrijblijvende maatwerk-offerte op.