Heb je slotenmaker nodig? Zoek er altijd een van te voren uit

Het kan heel frustrerend zijn als je opeens een slotenmaker Den Haag nodig hebt omdat je buitengesloten bent. Ik heb dit zelf meegemaakt vorige week en het was een stressvolle ervaring om het minst te zeggen. De stress begon al toen ik de eerste slotenmaker belde.

Slotenmaker bellen

Toen ik voor de deur stond kon ik mijn sleutels nergens vinden en na mijn stappen nagelopen te hebben om te kijken of ze ergens waren gevallen, besloot ik om een slotenmaker Den Haag te bellen. Op de iPhone in Google gezocht naar slotenmaker Den Haag en meteen de eerste nummer gebeld.

  • Eerste gesprek ging zo: Nadat de slotenmaker opnam met alleen een hallo, vertelde ik wat er aan de hand was. Mij werd er toen verteld dat die er binnen een uur er kon zijn en wilde mijn adres weten, maar voordat ik mijn adres opgaf vroeg ik wat het ging kosten en hier werd het een beetje raar. Voorrijkosten zouden 60 euro kosten en wanneer die het slot had gezien kon die pas zeggen hoeveel dat ging kosten. Het zou me dus al 60 euro kosten alleen al omdat die langskwam en toen ik om een schatting vroeg kwam die na een lange tijd met een bedrag van 150 euro, maar dit zou kunnen oplopen zei die er achteraan.

Ik besloot om op te hangen en een andere slotenmaker te bellen, want ik vond het gesprek maar vreemd.

  • Bij de tweede slotenmaker die ik belde werd er heel professioneel opgenomen en ik werd in de wacht gezet, geen probleem. Hier had ik al meer vertrouwen in maar vroeg wel naar de kosten. Het zou 75 euro kosten voor de voorrijkosten en nog een 80 euro voor het open maken van de deur. Vond dit nogal duur en vroeg of het bij alle slotenmakers in Den Haag zoveel kost? Het antwoord was dat ze een van de goedkoopste zijn en het bedrag van totaal 155 euro wel kan oplopen als de slotenmaker de deur niet open kan flipperen. Hoe hoog kan het nog oplopen? 175 tot 225 was het antwoord. Dus totaal zou het een bedrag van rond de 400 euro kunnen worden.

Ik vond het natuurlijk te gek voor woorden en besloot een andere slotenmaker Den Haag te proberen, maar kreeg steeds dezelfde antwoorden en sommige bedrijven wouden niet eens een schatting maken van de prijs. Wat iedere bedrijf wel aangaf waren de voorrijkosten. Ik besloot dat het niet anders kon dan met een van deze slotenmakers in zee te gaan, want de prijzen waren nou eenmaal zo hoog en ik stond al te lang in de kou buiten.

Laatste gesprek.

  • De 5de of 6de slotenmaker Den Haag die ik belde, vertelde ik meteen dat ik buitengesloten was en vroeg wat de kosten waren voor het open maken van de deur. De slotenmaker vroeg of de deur op slot was gedraaid en dit was niet zo. Toen zei die meteen 75 euro, waarna ik natuurlijk vroeg wat de kosten waren voor het openen van de deur en niet alleen de voorrijkosten. Toen moest die lachen en zei die dat de totaalkosten 75 euro zouden zijn, dus geen voorrijkosten. Natuurlijk heb ik toen mijn adres doorgegeven.

Zo een twintig minuten later was die er en er werd inderdaad alleen maar 75 euro in rekening gebracht. Hiervoor kreeg ik een opdracht bon en de factuur zou later per post komen. Eenmaal binnen kon ik opgelucht adem halen.

Nummer van deze slotenmaker Den Haag heb ik natuurlijk opgeslagen en zijn gegevens vind je door op de onderstaande link te klikken.

https://deslotenmakerdenhaag.nl/