SBS Investments
Image default
Dienstverlening

Dus jij wilt hijsbanden kopen?

Je bent op dit blog terecht gekomen wellicht omdat je in Google zocht op ‘Hijsbanden kopen’. Ik geef je graag wat meer informatie. Uiteraard zorgt EKH voor een goede veiligheid en de vele voordelen spreken voor het gebruik van hijsbanden:

  • hoog draagvermogen met een laag eigengewicht;

  • probleemloze, prettige bediening;

  • geen stroomgeleiding;

  • goede aanpassing aan de belasting;

  • bescherming van de lading;

  • kan worden opgeborgen in een minimum aan ruimte;

  • belastingscapaciteit in één oogopslag: door middel van kleurcodering;

  • lange levensduur;

  • hoge slijtvastheid;

Voor welk gebruik kun je welke hijsbanden kopen?

De juiste hijsbanden kopen voor een klus is eigenlijk heel makkelijk. Er wordt gebruik gemaakt van een uniforme DIN EN-kleurcode. kleurcodes. Alle hijsbanden hebben daarom dezelfde kleur voor hetzelfde draagvermogen. Zo hebben hijsbanden met een draagvermogen van 1.000 kg de kleur violet, voor 5.000 kg de kleur rood, voor 8.000 kg de kleur blauw. Vanaf een draagvermogen van 10.000 kg is de uniforme kleurcode voor alle hijsbanden oranje. Hiermee wordt bewerkstelligd dat je de juiste keuze maakt onder de diverse hijsbanden. Deze moeten geschikt zijn voor het komende transport van hun type, lengte en wijze van bevestiging aan de lading, zodat ze veilig kunnen worden opgenomen zonder ongewenste beweging. Onjuiste keuze van het draagvermogen kan breuk veroorzaken! Hijsbanden worden vooral dan gebruikt wanneer er een schoon en breed draagvlak op de last aanwezig is. Hierdoor ontstaat er een breed draagvlak en wordt de druk van de belasting verdeeld over een groter oppervlak. 

Makkelijk in onderhoud

Hijsbanden kunnen heel eenvoudig worden gereinigd met helder water zonder toevoeging van chemicaliën. Als ze tijdens het gebruik of als gevolg van reiniging nat zijn geworden, moeten ze worden opgehangen om aan de lucht te laten drogen. Ze mogen in geen geval worden verwarmd of op een andere manier worden gedwongen te drogen.

Controleer de banden vóór de opslag op beschadigingen die tijdens het gebruik kunnen zijn ontstaan. Bewaar beschadigde banden zeker niet. Wanneer ze niet in gebruik zijn, bewaar ze dan op een plank in een schone, droge en goed geventileerde omgeving, uit de buurt van warmtebronnen en zonder contact met chemicaliën, rook, bijtende oppervlakken, direct zonlicht of andere bronnen van ultraviolette straling.

 

Gerelateerde artikelen

Vloertegels en wandtegels door dé specialist uit Meerkerk

Bespaar op energiekosten door een hoog rendement van deze zonneboiler

Transformationeel en transactioneel leiderschap