SBS Investments
Image default
Aanbiedingen

De beste kleur raambekleding bij bruine muren

Bij het zoeken naar raambekleding voor woningen, beperken mensen hun keuzemogelijkheden op basis van twee aspecten. Deze twee aspecten zijn functionaliteit en de stijl en uitstraling van de raambekleding. Zoals bij de meeste mensen zou je ook willen dat je raambekleding een nuttig onderdeel is van je binnenhuisinrichting en tegelijk het uitzicht van je woning verbetert. Functionaliteit zou in dit verband iets inhouden als de lichtfiltering en -regeling, privacy, temperatuurregeling en gebruiksvriendelijkheid. Het andere aspect de stijl en uitstraling is in feite het vinden van de beste en optimale uitstraling voor je woning, op zo’n manier dat de raambekleding de kamer aanvult en omgekeerd. Er zijn verschillende stijlvolle mogelijkheden waarmee je kunt experimenteren om iets te vinden dat je met plezier als je raambekleding zult gebruiken.

Welk kleur past het beste bij bruine muren?

Hoewel bruine muren veel ruimte bieden om je mogelijkheden te verkennen, is dat het grootste voordeel en tegelijk een lichte reden tot bezorgdheid als je erover nadenkt. Het feit dat je zoveel keuzemogelijkheden hebt, betekent dat het vinden van wat bij de kamer past, de mensen met wie je samenwoont en jezelf tevredenstelt, echt moeilijk kan zijn vanwege de uiteenlopende voorkeuren. Sommige muurkleuren bieden die veelzijdigheid niet. Dat betekent weliswaar dat je maar één of twee soorten kleuren hebt die je bij de muur kunt passen en contrasteren.

Een gids voor het kopen van gordijnen voor bruine muren

De mogelijke kleuren gordijnen die gunstige resultaten kunnen opleveren worden aan de hand van het thema kleuren en soort gekozen. Bekijk deze mogelijkheden en kijk wat het beste bij je past. Hier onder de best passende mogelijkheden.

Zwart en wit

Je kunt niet echt fout gaan met de klassieke kleuren. Vooral witte gordijnen kunnen heel goed samengaan met bruin. Dit geldt vooral voor kraakhelder winterwit of roomwit gekleurde gordijnen. Zelfs gordijnen die een klein beetje wit hebben kunnen goed samengaan met bruine muren. Het mooiste van wit gekleurde gordijnen is dat ze bij elke vorm van bruin kunnen passen. Als je muren aan de donkerbruine kant van het spectrum zijn, kunnen de witte gordijnen een contrasterende look bieden. Wit gekleurde gordijnen staan bekend als rustgevend en ze geven een kalme sfeer aan je kamer. Aan de andere kant hebben zwart gekleurde gordijnen een koninklijke en wat verfijnde uitstraling. Als je je kamer wat natuurlijke helderheid wilt geven, kun je zwarte gordijnen beter combineren met lichtbruine muren.

Warme kleuren

Bepalen wat een warme kleur is kan eenvoudig zijn. Het zijn stoffen die je emotie positief stimuleren. De sfeer die ze afgeven is er een die iemand onmiddellijk energie geeft of een sombere en norse stemming opheft. Ze geven een gevoel van warmte en helderheid af dat je vaak kunt associëren met een vrolijke plek. Je kunt warme kleuren vooral gebruiken voor kamers waar het hele gezin rondhangt. Je typische opties kunnen kersenrood gekleurde gordijnen zijn, die kunnen knallen. Een feloranje gekleurd gordijn kan ook goed samengaan met een lichtbruine muur. Zelfs geel kan een goede combinatie zijn met donkerbruine muren. 

Koele kleuren

Woningen zijn niet altijd plaatsen waar je bruist van energie. Soms heb je het comfort van je huis nodig om gezellig te zitten, uit te rusten en je draai te vinden. Dus, om de warm gekleurde gordijnen die voor woonkamers en keukens worden aanbevolen in evenwicht te brengen, kun je kiezen voor koelere gordijnen voor slaapkamers en badkamers. Je belangrijkste keuzes kunnen groen of blauw gekleurde gordijnen zijn. Je kunt de twee mengen en turquoise gordijnen laten monteren als je in de stemming bent om de boel eens op te schudden. Let er echter op dat hoe donkerder de bruine kleur op de muur is, hoe lichter de kleur van de gordijnen moet zijn.

https://www.raamdecoratie.com