SBS Investments
Image default
Kinderen

Waar ga je op letten bij het kopen van een luieremmer?

Waar ga je op letten bij het kopen van een luieremmer?

Een Luieremmer is voor nieuwe ouders vaak een onmisbaar item in de ruimte waar ze hun kind verschonen. Gemiddeld gezien moet dit wel 4 tot 8 keer per dag gebeuren, uitzonderingen daargelaten want het kan ook ooit meer zijn. Het is dus belangrijk dat het ook een praktisch item is. Wij raden je dus ook goed aan om op het label best getest te letten. Hieraan kun je zien dat hij ook als fijn bevonden wordt door vele ouders, maar bovendien zie je ook direct alle voor- en nadelen. Je hebt verschillende modellen. Het standaardmodel is vaak net als een kleine prullenbak waarbij je de deksel los moet draaien. Dat is de goedkoopste optie, maar niet altijd de meest praktische.

Daarnaast zijn er ook modellen die bijvoorbeeld rond zijn en net als een pedaalemmer op en dicht gaan door op het pedaal te staan. Dit zorgt ervoor dat de stank altijd in de emmer blijft en je ook geen handen vrij nodig hebt voor het open en dicht doen van de luieremmer. Soms moet je een volle luier eenmaal met 2 handen vasthouden. Je hebt ook duurdere emmers die iedere luier apart in het plastic wikkelen. Dit zorgt ervoor dat je geen stank hebt in de emmer. Echter is het vandaag de dag niet zo milieubewust, omdat we immers minder plastic willen gebruiken. Het is dus net wat voor jou het fijnste voelt om te gebruiken.

Een paar praktische tips

Bij een luieremmer is het ook heel belangrijk om naar het materiaal te kijken. Zo heeft staal bijvoorbeeld als voordeel dat de geur hier minder in blijft hangen. Echter zijn die wel een stuk duurder, daarom kiezen de meeste mensen voor plastic. Naast de prijs is het ook belangrijk om op de gebruiksvriendelijkheid te letten. Zo is een emmer met een pedaal of sensor toch wel het makkelijkst. Zeker aangezien de meeste mensen hem wel 4 of 5 jaar gebruiken.