SBS Investments
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het plakken van verschillende materialen

Dien jij veel materialen vast te maken met lijm? Dan is het natuurlijk handig om een sterke lijm te hebben zodat de materialen goed blijven plakken. Er zijn veel verschillende materialen die je aan kunt schaffen. Niet alle materialen hechten aan dezelfde lijm. Hierom is het handig om te kijken naar de juiste lijm die jij nodig kan hebben bij het bevestigen van materialen. 

Kijk voor de juiste lijm

Dien jij zware materialen vast te lijmen aan de muur? Dan is het handig om te kijken voor tweecomponentenlijm. Dit is een erg sterke lijm die zware objecten kan houden. Hierdoor zullen de zware materialen niet van de muur afvallen en blijft het netjes zitten. Het is verstandig om niet te knoeien met deze lijm. De lijm is heel sterk en krijg je dus ook niet uit je kleren of andere producten! Je hebt veel verschillende lijmsoorten die je kunt gebruiken voor het lijmen van zware materialen. In de bouw worden deze lijmsoorten vaak gebruikt. Het werkt namelijk een stuk makkelijker en je werkt in één keer harder door.

Velcro tape aanschaffen 

Veel mensen maken ook gebruik van Velcro tape. Velcro tape kun je in verschillende soorten verkrijgen. Zo kun je het gebruiken voor het plaatsen van dakpannen maar je kunt het ook gebruiken bij het sluiten van luiers. De sterkte van de tape is dus erg verschillend. Wanneer je Velcro tape wilt aanschaffen voor in de bouw, dan dien je goed te kijken naar de sterkste van de tape. De tape dient de materialen goed vast te houden. Velcro tape lijkt een beetje op klittenband. Wel is dit iets heel anders. Als je Velcro tap wilt aanschaffen, kun je dit makkelijk online doen. Via het internet kun je veel verschillende Velcro tape vinden. Hierdoor weet je zeker dat jouw tape vindbaar is in het assortiment. 

Is tape of lijm handiger dan schroeven?

Tape of lijm is een stuk makkelijker dan schroeven. De lijm is namelijk erg sterk en makkelijk aan te brengen. Hierdoor blijven ook zware materialen hangen en hoef je niet in de weer met een boormachine. Bij het schroeven kan het wel eens misgaan. Daarnaast heb je meer mankracht nodig dan bij het lijmen of tapen van de zware materialen. Als je zware materialen wilt bevestigen, dan is het handiger om lijm te gebruiken. Lijm zorgt er namelijk voor dat je geen problemen kunt krijgen met de zwaarte van het materiaal. De materialen blijven namelijk goed op de muur zitten. 

Foto’s voor op de muur? Dat doe je met plakband!

Ben jij het ook zat om telkens in de muur te boren voor een aantal foto’s? Dan kun je er voor kiezen om een foto op de muur te hangen met dubbelzijdig plakband. Dubbelzijdig plakband wordt vaak gebruikt bij het ophangen van foto’s. Wanneer je de foto ergens anders zou willen hangen, is dit ook zeker mogelijk. De plakband is makkelijk te verwijderen. Hierdoor zal je niets op de muur kunnen zien waardoor je de foto ergens anders kunt hangen. De tape kun je vinden in veel verschillende woonwinkels.