SBS Investments
Image default
Woning en Tuin

Tips om tuin te verbouwen

Als je een vrijstaand huis hebt, is de kans groot dat je een tuin hebt. Een tuin kan het gehele erfgoed mooier maken. Wel is het daarvoor van belang dat je de tuin op de juiste manier inricht. Een tuin inrichten dient zorgvuldig te gebeuren. Uiteindelijk moet het namelijk een plek worden waar je uren in door wilt brengen. Mocht je tuin er momenteel niet mooi zijn en je daar verandering willen brengen, dan kun je er het beste voor kiezen om de tuin te verbouwen.

 

Wat wil je graag in de tuin hebben?

 

Als je de tuin wilt verbouwen is het slim om vooraf na te denken wat je er allemaal in wilt verwerken. Denk bijvoorbeeld na over een zithoek en bepaal wat je met de overige ruimte doet. Ga je voor alleen een gazon of wil je ook graag veel planten in de tuin? Een andere optie waar je eventueel ook voor zou kunnen kiezen is een vijver. Als je een vijver in de tuin wilt plaatsen zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt over wat je met de grond gaat doen. Ga je het zelf uitgraven of laat je dit doen? Als je het zelf uit gaat graven, huur je daar een graafmachine voor of ga je alles met de schep en kruiwagen doen? Het zijn belangrijke vraagstukken waar je het antwoord op moet bedenken voordat je eraan begint. 

 

Een vijver in de tuin

 

Als je zelf een vijver in de tuin wilt graven dien je ervoor te zorgen dat je de overige grond ergens kwijt kan. Als je een erg grote tuin hebt, is er vast wel een plekje te vinden waar je dit kunt deponeren. Als de tuin relatief klein is en alles vol staat, dan kun je er het beste voor kiezen om de grond direct te laten afhalen. Nadat je de grond hebt uitgegraven dien je te zorgen voor goed vijvermateriaal. Een veel gekozen optie is toch wel een vijver gemaakt van vijverfolie. 

 

Nadat je de vijver hebt geplaatst kun je diverse waterplanten en vissen kopen voor in de vijver. Als je vissen in de vijver wilt, dan is het ook belangrijk dat je regelmatig het visvoer bijvult. Om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende voer hebt voor de vissen, kun je eventueel een grote lading online bestellen. 

 

Naast de vissen en planten is het ook belangrijk dat de vijver schoon blijft. Een hulpmiddel wat je hiervoor zou kunnen aanschaffen is een vijverpomp.

 

Creëer een prettige plek voor de kinderen

Als je kinderen hebt is het erg leuk om voor hen een prettige plek in de tuin te creëren. Wat leuk is voor de kinderen hangt sterk af van de leeftijd. Een speeltoestel dat het vrijwel altijd goed doet, is een trampoline. Trampolines kun je in verschillende maten en voor verschillende prijzen krijgen. Hierdoor zit er altijd wel een geschikt model tussen.