Wat is modafinil en hoe werkt het?

Wat is modafinil en hoe werkt het (werkingsmechanisme)?

Modafinil is een oraal geneesmiddel dat wordt gebruikt voor het verbeteren van de waakzaamheid bij patiënten met overmatige slaperigheid. Het is vergelijkbaar met armodafinil (Nuvigil ).

Net als amfetaminen bevordert modafinil het wakker zijn door het brein te stimuleren. Het exacte werkingsmechanisme van modafinil is onbekend. Het kan werken door de hoeveelheid dopamine (een chemische neurotransmitter die zenuwen gebruiken om met elkaar te communiceren) in de hersenen te verhogen door de heropname van dopamine in de zenuwen te verminderen. Modafinil werd in december 1998 door de FDA goedgekeurd.

Welke merknamen zijn beschikbaar voor modafinil?
Provigil, Waklert, Modvigil, Modalert

Is modafinil beschikbaar als generiek geneesmiddel?
“Dat is het wel!

Heb ik een recept nodig voor modafinil?
Ja

Wat zijn de toepassingen voor modafinil?
Modafinil wordt gebruikt om waakzaamheid te bevorderen bij patiënten met overmatige slaperigheid in verband met narcolepsie, obstructieve slaapapneu (naast de behandeling van de onderliggende obstructie) en slaapstoornissen in de werktijd. Narcolepsie is een chronische ziekte van de hersenen en het ruggenmerg die het meest wordt gekenmerkt door een terugkerend, oncontroleerbaar verlangen om te slapen.
Verschuiving in werk Slaapstoornis is een aandoening waarbij het normale slaapritme verstoord is, vaak als gevolg van werken ‘s nachts. Slaapapneu is een aandoening waarbij de slaap ‘s nachts constant wordt onderbroken vanwege adempauzes of oppervlakkige ademhaling, meestal als gevolg van obstructie van de bovenste luchtwegen.

Wat zijn de bijwerkingen van modafinil?
De meest voorkomende bijwerkingen van modafinil zijn:

hoofdpijn,
bovenste luchtweginfectie,
misselijkheid,
nervositeit,
angst, en
slapeloosheid.

Wat is de dosering voor modafinil?
De aanbevolen dosis is 200 mg Modalert eenmaal daags en niet hoger dan 400 mg. Het moet ‘s ochtends worden toegediend voor de behandeling van narcolepsie of obstructieve slaapapneu, en een uur voorafgaand aan het werk bij mensen met een werkstoornis in ploegendienst. Het kan met of zonder voedsel worden ingenomen. De dosis van 400 mg is mogelijk niet effectiever dan de dosis van 200 mg.

Wat moet ik nog meer weten over Modafinil?
Welke preparaten van modafinil zijn beschikbaar?
Tabletten: 100 en 200 mg.

Hoe moet ik modafinil bewaren?
Modafinil moet worden bewaard bij kamertemperatuur, 15 C – 30 C.

Overzicht
Modafinil (Provigil) is een geneesmiddel dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van overmatige slaperigheid in verband met narcolepsie, obstructieve slaapapneu en slaapstoornissen in de slaap. Bijwerkingen, interacties met geneesmiddelen, dosering en informatie over de zwangerschap moeten worden gecontroleerd voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Wilt u meer concentratie tijdens de studie? Bestel Modafinil!

http://modafinil-kopen.nl/product/modafinil-modalert-200-mg/