SBS Investments
Image default
Aanbiedingen

Wat is Microsoft Sharepoint?

Microsoft Sharepoint is een platform van Microsoft dat dient als een raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie. Vaak gebeurt dat op een intranet. Deze informatie komt allemaal van TailorIT Microsoft Sharepoint trainingen.

Libraries of bibliotheken zijn daarbij een belangrijk concept waarin documenten kunnen worden opgeslagen. Ze kunnen met metadata, die aan een document zijn gekoppeld, worden aangevuld en bibliotheken kunnen versiebeheer hebben. In Microsoft SharePoint kunnen niet alleen Office documenten worden opgeslagen, maar in feite ieder digitaal object. Voor het uitwisselen van informatie zijn andere functionaliteiten die in SharePoint bestaan onder andere fora, enquêtes, taken en agenda’s. Met als doel dat informatie op de juiste manier met de juiste persoon gedeeld kan worden.

Microsoft SharePoint wordt door organisaties gebruikt voor het maken van websites. Vanaf elk apparaat is SharePoint een veilige locatie voor het delen, gebruiken, opslaan en  organiseren van informatie. Het enige dat je nodig hebt is een webbrowser, zoals Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome of Firefox

SharePoint Online is een door Microsoft gehoste cloudservice voor bedrijven. Bedrijven kunnen nu een abonnement nemen op Office 365 of op de zelfstandige SharePoint Online-service In plaats van SharePoint Server on-premises te installeren en te implementeren. Werknemers kunnen dan sites maken om documenten en informatie met collega’s, partners en klanten te delen.

Organisaties kunnen SharePoint Server on-premises implementeren en beheren. Het product bevat alle functies van SharePoint Foundation plus extra functies en mogelijkheden, zoals Business Intelligence, persoonlijke sites, Enterprise, Enterprise Search, Content Management, en Nieuwsfeed.

SharePoint Foundation is niet langer afzonderlijk beschikbaar voor de 2016 release van SharePoint. Het vormde de onderliggende technologie voor alle SharePoint-sites. SharePoint Foundation is gratis voor on-premises implementatie. Met SharePoint Foundation kun je verschillende typen sites maken waarop je kunt samenwerken.

Een programma dat voor het laatst gratis is uitgebracht is SharePoint Designer 2013. Hiermee konden krachtige werkstroomoplossingen worden gemaakt en externe inhoudstypen konden worden bewerkt voor een externe-gegevensoplossing op basis van Business Connectivity Services.

Nog meer weten? Volg een Microsoft Sharepoint Training van TailorIT!

 

https://www.tailorit.nl/trainingen/it-gebruiker/ms-sharepoint/

Gerelateerde artikelen

Zo vind je een leuke baan in de techniek

Wat je moet weten over heggenscharen

Huisje bij EuroParcs De Wije Werelt kopen? Wat een geweldige investering!