Categorie: Verbouwen

Handige tips voor het werken met spuitlijm

Spuit lijm is praktisch voor zwaar werk en andere multifunctionele doeleinden. Het is eenvoudig aan te brengen bij specifiek gebruik om een ​​duidelijke permanente binding op een oppervlak te vormen. Het kan worden toegepast op projecten binnens- en buitenshuis.

Waar gebruik je spuitlijm voor?
Spuitlijm is eenvoudig te hanteren en kan worden toegepast op allerlei materialen. Ze zijn een solide keuze voor handwerk, meubels, speelgoed, kleding, decoraties, schoolprojecten en dagelijkse doe-het-zelf-oplossingen in huis. Sommige soorten spuitlijm staan verplaatsing toe, waardoor het object, met oog op detail, nauwkeurig gepositioneerd kan worden. Het is raadzaam om de instructies van de fabrikant te bekijken om erachter te komen of de spuitlijm die jij ingekocht hebt deze kwaliteit bezit en of het geschikt is voor het doel dat je voor ogen hebt. Spuitlijm droogt helder op en zal niet doorlekken of kreuken veroorzaken, wat resulteert in een onzichtbare binding die de oorspronkelijke verschijning in een object of item behoudt.

Raadpleeg de instructies
De beste manier om het te gebruiken is door probleemloos meerdere lagen aan te brengen, waardoor sterke bindingen worden gegarandeerd zonder extra droogtijd. In principe kun je spuitlijm gebruiken voor het verlijmen van rubber, hout, folie, metaal, acryl, karton, schuim, glas, stof, leer, kurkplaat en veel kunststoffen of synthetische vuren. Sommige spuitlijmen worden echter niet aanbevolen voor blootstelling aan hoge temperaturen of vochtigheid. Ze werken mogelijk niet goed in dergelijke omstandigheden, dus raadpleeg de instructies voor het aanbrengen. De meeste spuitlijmen hebben een breed scala aan sterktes en bieden een selectie van adhesieniveaus op maat voor een bepaald artikel. Kijk voor een aangewezen hoogwaardige spuitlijm om de klus te klaren voor een veel superieure hechtsterkte, zoals op zwaardere materialen waaronder stoffering, vloerbedekking en bekleding, of verbindingen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen.

https://www.meiboom.eu/spuitlijm

Nieuwe ramen isoleren beter – laat je goed adviseren!

Volg jij de wetgeving rond isolatie en de nieuwe EPC-norm op de voet? Je houdt er maar beter rekening mee als je nieuwe ramen gaat kopen. Gelukkig zijn er nog specialisten in nieuwe ramen die dit voor jou in de de gaten houden. Bij Raamwinkel.be zijn ze wel thuis in de wetgeving en kunnen ze je dan ook perfect adviseren als je voor nieuwe ramen aan het kijken bent.

Raamwinkel.be is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Logisch als je nieuwe ramen van topkwaliteit op de markt brengt tegen een bijzonder scherpe prijs. Bovendien mikken ze op de zelfplaatser die zijn nieuwe aluminium of pvc ramen zelf gaat monteren. Natuurlijk heb je daarbij rekening te houden bij veranderende wetten. Zo moeten nieuwe woningen quasi energieneutraal zijn tegen 2030 en moeten oude woningen in sneltempo gerenoveerd en geïsoleerd worden. Daar dragen nieuwe ramen voor een groot stuk aan bij. Met de nieuwe EPC-wetgeving wordt het bovendien nog duidelijker welke woningen goed en welke er slecht geïsoleerd zijn. Goed isolerende ramen kunnen dan ook essentieel zijn om je huis in de toekomst sneller verkocht te krijgen.

Laat je adviseren door een raamexpert

Uiteraard zijn nieuwe ramen maar één onderdeel van het isoleren. Ook het isoleren van je buitenmuren, je dak en ga zo maar verder. Wist je trouwens dat tegen 2020 alle ramen op zen minst dubbele beglazing moeten hebben? Ook als je je woning verhuurt ben je verplicht om nieuwe ramen met dubbele beglazing te laten steken. Bij Raamwinkel.be is dat meteen driedubbele beglazing. Voor minder gaan ze niet.

Goedkope en goed isolerende ramen voor de zelfplaatser

Hoe ze er bij Raamwinkel in slagen op de hoogte te blijven van alle nieuwe regels en toch hun ramen spotgoedkoop op de markt te brengen? Wel, bij Raamwinkel.be geloven ze in online verkoop, mikken ze resoluut op de zelfplaatser die zijn ramen zelf plaatst en hebben ze enkele specialisten in dienst die voor de nodige ondersteuning zorgen. Daardoor houden ze de kosten bijzonder laag, waardoor jouw nieuwe ramen een stuk goedkoper zijn dan bij de collega’s. Moet je dan tevreden zijn met nieuwe ramen van mindere kwaliteit? Integendeel! Er wordt enkel gewerkt met ramen van bekende merken en je krijgt er nog een uitgebreide garantie op ook.

Offerte nieuwe ramen

Wil je meer weten over de nieuwe wetgeving voor je nieuwe ramen bestelt? Informeer je dan via Raamwinkel.be. Je vindt er niet alleen heel wat nieuwe ramen, je kunt ook online een berichtje sturen of onmiddellijk een offerte vragen. Zorg dat je nieuwe ramen in regel zijn, maar betaal je er niet blauw aan. Wedden dat je binnenkort ook een ambassadeur wordt van Raamwinkel.be. Nieuwe ramen kopen doe je nergens anders meer.

https://www.raamwinkel.be/nl