Categorie: Tweewielers

Mag je met een oude scooter in Helmond rijden?

Met ruim 90.000 inwoners is Helmond een behoorlijke stad, die soms toch meer als een dorp voelt in vergelijking met grote steden zoals Amsterdam en Den Haag. Dat heeft voordelen en nadelen. We hebben een flinke binnenstad, toch is het soms wel handig om even naar Eindhoven te rijden … en dan snel weer terug natuurlijk! Met een scooter in Helmond kom je overal in de stad en daarbuiten. Maar hoe zit het eigenlijk met de steeds strengere regels in de Randstad, en hoe kun je daar nu al rekening mee houden in Helmond?

 

Nieuwe regels in de grote steden

In Amsterdam moeten snorscooters nu ook de rijbaan op inclusief helmplicht, en in Den Haag hebben ze met ingang van 2020 bedacht dat 2-takt bromfietsen verbannen worden uit de politieke hoofdstad van Nederland. Dus geen Puch meer, geen Zundapp, Tomos en Kreidler. De brommer clubs en verenigingen balen hier natuurlijk enorm van, met minstens duizend Puch rijders in Den Haag is dat geen leuke maatregel. Schone lucht in het centrum is voor iedereen mooi natuurlijk, maar als je dit met een papiertje af kunt kopen is dat niet helemaal zuiver op de graat.

 

In Helmond is er nog geen sprake van dit soort regels, hoewel je natuurlijk niet met zekerheid kunt zeggen wat er gaat gebeuren. Zolang hobbyisten nog de vrijheid behouden om aan hun klassiekers te sleutelen is het misschien niet eens zo verkeerd om voor het dagelijkse verkeer een 4-takt model of zelfs een e-scooter te kopen. Een 4-takt rijdt zuinig, en met een elektrisch model ben je op termijn nog goedkoper uit. Dat e-scooter ook heerlijk stil zijn is een voordeel dat je na een proefrit moet erkennen, zelfs doorgewinterde liefhebbers van ronkende 2-takt motoren.

 

Helmond loopt voorop

Waar een kleine stad groot in kan zijn; in 2011 kwam onze gemeente al met een speciale regeling voor de elektrische scooter in Helmond. Toen wisten ze in Den Haag waarschijnlijk nog niet eens dat er e-scooters waren! Een jaar lang hebben ze toen een subsidieregeling aangeboden voor mensen die overstappen naar een elektrische model in plaats van een benzineslurper op twee of vier wielen. Je kreeg toen maar liefst 30% van het aankoopbedrag terug van de gemeente. Zo kon je dus duurzaam maar niet te duur elektrisch gaan rijden. Maar die regeling heeft slechts een jaar geduurd, en nu moet je gewoon weer de volle mep betalen. Dus, gaan we nog een tijdje doorsparen voor een nieuwe scooter in Helmond? Of is er een andere oplossing…?

 

Oplossing; een scooter leasen!

Kopen op afbetaling is een oplossing om snel jouw oude scooter te vervangen, of voor het eerst op een snor- of bromfiets te stappen, zonder eerst een flink bedrag te sparen. Je hoeft dan ook niet voor een ‘minderwaardig’ product te kiezen. Het zou immers zonde zijn als je nu toch maar weer kiest voor een 4-takt motor terwijl je over enkele jaren toch naar elektrisch overstapt. Of een budget e-scooter koopt terwijl je ‘s nachts droomt van een glanzende Vespa Elettrica. Bij een scooter leasen betaal je in termijnen die variëren van 12 tot wel 72 maanden. Je gaat dan een overeenkomst aan met een leasemaatschappij. Is dat veilig? Ja, zolang je het contract afsluit met een betrouwbare partij wel. Een winkel zal doorgaans zelf geen leasecontracten verstrekken, dat regelt een andere partij voor ze. In plaats van afrekenen met iDeal of creditcard gaat het via de leasemaatschappij. Zodra het contract is goedgekeurd kan de scooterwinkel jouw bestelling afhandelen en hoef je dus niet lang te wachten op jouw prachtige nieuwe scooter!

 

Ga je voor een zuinige Euro4 scooter in Helmond of voor helemaal elektrisch? Dan mag de Puch met pensioen en in het museum. En het liefst je eigen museum thuis!

https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-leasen/

Waarom kiezen voor een vouwfiets van Brompton?

Gaat u vaak met de trein naar uw werk, maar is het vanaf het station eigenlijk net te ver om te lopen? Waarschijnlijk neemt u dan de bus, maar het is natuurlijk sportiever als u met de fiets gaat. Zo heeft u geen last meer van niet-aansluitende bustijden en bent u meteen lekker gezond buiten in beweging. Een vouwfiets geeft u de vrijheid om altijd te kunnen vertrekken wanneer u wilt, zonder geld kwijt te zijn aan fietsverhuur of fietsenstallingen. U neemt uw vouwfiets immers eenvoudig mee in de trein. Vooral de vouwfiets van Brompton, te koop bij ZwaanBikes in Rotterdam, is ideaal. Deze fiets is sterk, wendbaar en gemakkelijk op te vouwen tot een klein pakket. Hij neemt weinig ruimte in, waardoor u hem ook in de spitsuren mee mag nemen in de trein. Wel zo handig!

Wat zijn de unieke voordelen van deze vouwfiets?

De Brompton vouwfiets is zeer comfortabel en heeft kleine wielen. Hierdoor bent u bij stoplichten snel weg, wat ideaal is in de drukte van een grote stad. Verder heeft de fiets een stevig stalen frame en goede anti-lek banden. De fiets kan dus tegen een stootje en de kans op pech onderweg is klein. Bovendien wordt de fiets met de hand gebouwd, waardoor eventuele mankementen snel worden ontdekt en u dus verzekerd bent van uitstekende kwaliteit. Verder is de fiets ook heel snel op te vouwen. Binnen een paar seconden is het een compact pakket! Ook de fiets weer uitvouwen is zo gebeurd. Zo bent u altijd snel onderweg, wat zeker bijdraagt aan het halen van uw trein.

Waarom is de kans op diefstal klein?

De kans dat de Brompton vouwfiets gestolen wordt is klein, omdat uw de fiets kunt opvouwen en daarom gemakkelijk veilig binnen stalt. Misschien zelfs wel naast uw bureau! Ook kunt u de fiets eenvoudig bij u thuis binnen wegzetten, bijvoorbeeld in de hal. Hier staat uw fiets veel veiliger dan op straat.

https://dis-sensors.com/nl/

Investeren in een bedrijfsfiets is een slimme keuze

Investeren in een bedrijfsfiets is een slimme keuze. Mobiliteit is voor vrijwel elk bedrijf ontzettend belangrijk. U wilt dat uw werknemers zo snel en comfortabel mogelijk naar het werk kunnen komen en probleemloos weer naar huis kunnen gaan. Lange tijd was de auto hiervoor het aangewezen vervoermiddel, maar het tij begint te keren. Dat geldt ook voor de trein en andere vormen van openbaar vervoer. De fiets van de zaak is aan een sterke opmars bezig. Dat is eenvoudig te verklaren, maar ook voordelig voor de werkgever.

Investeren in een bedrijfsfiets garandeert jarenlang voordeel

Ten opzichte van het aanbieden van een leaseauto of het vergoeden van een OV-abonnement, is het investeren in een bedrijfsfiets sowieso een stuk voordeliger en duurzamer. Auto’s zijn duur in aanschaf, lease, gebruik en onderhoud. Om over afschrijving nog maar te zwijgen. Het vergoeden van een OV-abonnement lijkt wellicht een goede optie, maar maand na maand tellen de kosten bij elkaar op, waardoor dit uiteindelijk ook een dure investering blijkt. Een bedrijfsfiets is een slimme keuze uit financieel oogpunt, omdat het een duurzame investering is. Een fiets van de zaak aanschaffen, betekent dat mensen jarenlang zorgeloos rondrijden. Zeker wanneer het kwalitatieve fietsen betreft die met enige regelmaat onderhouden worden. Mocht er toch een defect optreden, dan zijn de kosten verwaarloosbaar vergelijken bij die van een auto en bovendien kan elk probleem snel worden opgelost.

Altijd snel uw nieuwe fietsen in huis

Overweegt u om bedrijfsfietsen aan te schaffen voor uw werknemers? Dan is het ook goed om te weten dat u altijd snel nieuwe fietsen in huis heeft, wanneer u bestelt bij een B2B groothandel zoals Cycletech. Of het nu gaat om de snelle levering van nieuwe fietsen voor nieuwe medewerkers of het bestellen van onderdelen: met de juiste specialist blijven uw mensen goedkoop en zorgeloos mobiel.

https://www.cycletech.nl/

Het aangewezen adres wanneer u een elektrische bakfiets van Urban Arrow wilt kopen

Fietskar.nl is de grootste dealer voor wanneer u een Urban Arrow bakfiets wilt kopen. U heeft dan ook een ruime keuze in verschillende kleuren en modellen. Daarnaast ontvangt u persoonlijke service en altijd garantie. Door de grote voorraad van deze specialist heeft u de elektrische bakfiets van het merk Urban Arrow of een ander toonaangevend merk snel in huis. Vandaag bestellen betekent in veel gevallen morgen fietsen! En dat is nog niet alles, want u fietst dan op een elektrische bakfiets van Urban Arrow die helemaal aan uw wensen is aangepast!

Maak een proefrit wanneer u een Urban Arrow bakfiets wilt kopen

Een bakfiets fietst toch net wat anders als een normale tweewieler. Daarom is het aan te raden om een proefrit te maken wanneer u een bakfiets van Urban Arrow komt kopen bij deze expert. U leert dan op een goede manier omgaan met de elektrische bakfiets Urban Arrow en leert goed anticiperen op het overige verkeer. Even zo belangrijk: u komt erachter of u het prettig vindt om op een Urban Arrow bakfiets te rijden, voordat u deze gaat kopen. Dat zorgt voor vele veilige en prettige kilometers.

Stel uw eigen elektrische bakfiets van het merk Urban Arrow samen

Fietskar.nl biedt u de mogelijkheid om uw elektrische bakfiets zelf samen te stellen. Zo heeft u een bakfiets die precies aan uw verwachtingen voldoet en die voor u prettig rijdt. U heeft de keuze uit verschillende soorten remmen en motoren met verschillende prestaties. Woont u bijvoorbeeld in een heuvelachtig gebied? Dan heeft uw elektrische bakfiets van het merk Urban Arrow een andere motor nodig dan in een stad die in het vlakke Hollandse landschap ligt. De experts van Fietskar.nl voorzien u graag van persoonlijk advies. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de omgeving waarin u fietst, maar ook met uw persoonlijke voorkeuren en met de prestaties die u van de fiets verwacht.