SBS Investments
Image default
Tweewielers

Mag je met een oude scooter in Helmond rijden?

Met ruim 90.000 inwoners is Helmond een behoorlijke stad, die soms toch meer als een dorp voelt in vergelijking met grote steden zoals Amsterdam en Den Haag. Dat heeft voordelen en nadelen. We hebben een flinke binnenstad, toch is het soms wel handig om even naar Eindhoven te rijden … en dan snel weer terug natuurlijk! Met een scooter in Helmond kom je overal in de stad en daarbuiten. Maar hoe zit het eigenlijk met de steeds strengere regels in de Randstad, en hoe kun je daar nu al rekening mee houden in Helmond?

 

Nieuwe regels in de grote steden

In Amsterdam moeten snorscooters nu ook de rijbaan op inclusief helmplicht, en in Den Haag hebben ze met ingang van 2020 bedacht dat 2-takt bromfietsen verbannen worden uit de politieke hoofdstad van Nederland. Dus geen Puch meer, geen Zundapp, Tomos en Kreidler. De brommer clubs en verenigingen balen hier natuurlijk enorm van, met minstens duizend Puch rijders in Den Haag is dat geen leuke maatregel. Schone lucht in het centrum is voor iedereen mooi natuurlijk, maar als je dit met een papiertje af kunt kopen is dat niet helemaal zuiver op de graat.

 

In Helmond is er nog geen sprake van dit soort regels, hoewel je natuurlijk niet met zekerheid kunt zeggen wat er gaat gebeuren. Zolang hobbyisten nog de vrijheid behouden om aan hun klassiekers te sleutelen is het misschien niet eens zo verkeerd om voor het dagelijkse verkeer een 4-takt model of zelfs een e-scooter te kopen. Een 4-takt rijdt zuinig, en met een elektrisch model ben je op termijn nog goedkoper uit. Dat e-scooter ook heerlijk stil zijn is een voordeel dat je na een proefrit moet erkennen, zelfs doorgewinterde liefhebbers van ronkende 2-takt motoren.

 

Helmond loopt voorop

Waar een kleine stad groot in kan zijn; in 2011 kwam onze gemeente al met een speciale regeling voor de elektrische scooter in Helmond. Toen wisten ze in Den Haag waarschijnlijk nog niet eens dat er e-scooters waren! Een jaar lang hebben ze toen een subsidieregeling aangeboden voor mensen die overstappen naar een elektrische model in plaats van een benzineslurper op twee of vier wielen. Je kreeg toen maar liefst 30% van het aankoopbedrag terug van de gemeente. Zo kon je dus duurzaam maar niet te duur elektrisch gaan rijden. Maar die regeling heeft slechts een jaar geduurd, en nu moet je gewoon weer de volle mep betalen. Dus, gaan we nog een tijdje doorsparen voor een nieuwe scooter in Helmond? Of is er een andere oplossing…?

 

Oplossing; een scooter leasen!

Kopen op afbetaling is een oplossing om snel jouw oude scooter te vervangen, of voor het eerst op een snor- of bromfiets te stappen, zonder eerst een flink bedrag te sparen. Je hoeft dan ook niet voor een ‘minderwaardig’ product te kiezen. Het zou immers zonde zijn als je nu toch maar weer kiest voor een 4-takt motor terwijl je over enkele jaren toch naar elektrisch overstapt. Of een budget e-scooter koopt terwijl je ‘s nachts droomt van een glanzende Vespa Elettrica. Bij een scooter leasen betaal je in termijnen die variëren van 12 tot wel 72 maanden. Je gaat dan een overeenkomst aan met een leasemaatschappij. Is dat veilig? Ja, zolang je het contract afsluit met een betrouwbare partij wel. Een winkel zal doorgaans zelf geen leasecontracten verstrekken, dat regelt een andere partij voor ze. In plaats van afrekenen met iDeal of creditcard gaat het via de leasemaatschappij. Zodra het contract is goedgekeurd kan de scooterwinkel jouw bestelling afhandelen en hoef je dus niet lang te wachten op jouw prachtige nieuwe scooter!

 

Ga je voor een zuinige Euro4 scooter in Helmond of voor helemaal elektrisch? Dan mag de Puch met pensioen en in het museum. En het liefst je eigen museum thuis!

https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-leasen/